resim
Ali Turan
Görev:Yardımcı Antrenör
Takım:Konyaspor
Yaş:40
Uyruk:Türkiye
  • 427
    ali turan, 6 eylül 1983 kayseri doğumludur. boyu 1.86 m, kilosu ise 79'dur. defansta görev almaktadır. asıl mevkisi stoper olmakla beraber ihtiyaç dahilinde sağ bek olarak da oynayabilmektedir. kulüp kariyeri ve performansına değinecek olursak;

    1997'de ağırnas şimşekspor'da futbola başlamıştır.

    1997-2000 yılları arasında ağırnas şimşekspor'da oynamıştır.

    2000/2001 sezonunu erciyesspor'da geçirmiş, hiç maça çıkamamıştır.

    2001/2002 sezonunda profesyonel sözleşme imzalamış, erciyesspor ile lig a'da 4 maçta forma giymiş, tümüne ilk onbirde başlayıp 90 dakika sahada kalmış ve hiç kart görmemiştir. oynadığı maçlarda takımı toplam 3 gol yemiştir.

    2002/2003 sezonunda erciyesspor ile lig b klasman'da tümü ilk onbir olmak üzere 31 maçta forma giymiş, 7 sarı kart ile sezonu tamamlamıştır. ayrıca ayağı ile bir de gol atmıştır. oynadığı maçlarda takımı toplam 27 gol yemiştir. bu gollerden birini kendi kalesine atmıştır.

    kupada ise bir maçta görev almıştır. bu maçta da takımı 1-0 mağlup olmuştur.

    2003/2004 sezonunda lig a'da erciyesspor ile 26'sı ilk onbir olmak üzere 27 maçta forma giymiş, 3 sarı, 1 de kırmızı kart görmüştür. bu sezon kafayla olmak üzere bir de gol atmıştır. ilk onbirde başladığı maçların birinde kırmızı kart gördüğü için 43 dakika, diğerinde ise kenara alındığı için 74 dakika oyunda kalmıştır. diğerlerinin tamamında 90 dakika oynamıştır. sonradan girdiği tek maçta ise 9 dakika mücadele etme şansı bulmuştur. oynadığı maçlarda takımı toplam 18 gol yemiştir.

    kupada ise iki maçta forma giymiş, bu maçlarda takımı bir gol yemiştir.

    2004/2005 sezonunda süper lig'de kayserispor ile 26'sı ilk onbir olmak üzere 28 maçta forma giymiş, 8 sarı, 1 de kırmızı kart görmüştür. ilk onbirde başladığı maçların birinde 64, birinde ise 76 dakika sahada kalırken diğerlerinde 90 dakika boyunca mücadele etmiştir. sonradan dahil olduğu iki maçta ise 18 ve 35 dakika oynamıştır. oynadığı maçlarda takımı toplam 55 gol yemiştir. bu gollerden birini kendi kalesine atmıştır.

    kupada ise tümü ilk onbir olma üzere üç maçta görev almış ve takımı üç golü kalesinde görmüştür.

    2005/2006 sezonunda dizinden geçirdiği sakatlık yüzünden kayserispor'da hiç forma şansı bulamadan geçirmiştir.

    2006/2007 sezonunda sakatlığı devam ettiği için ilk devre oynayamamış, düzeldiği zaman ise ikinci devre başında kayserispor tarafından erciyesspor'a kiralanmıştır. kiralık oynadığı takımıyla ile süper lig'de 11'i ilk onbir olmak üzere 12 maçta forma giymiş, bu maçların birinde 33 dakika sahada kalırken diğerlerinde 90 dakikayı tamamlamıştır. sonradan dahil olduğu tek maçta ise 51 dakika oynamıştır. ligde o sezon 5 kez sarı kart görmüştür.

    o sezon finale kalan takımı ile türkiye kupasında tümü ilk onbir ve 90 dakika olmak üzere 6 maça çıkmış, 2 sarı ve 1 kırmızı kart görmüştür.

    oynadığı maçlarda takımı kupada 4, ligde 7 olmak üzere toplam 11 gol yemiştir.

    bu sezonda mustafa sarp ile beraber oynamışlardır.

    2007/2008 sezonunda süper lig'de kayserispor ile 26'sı ilk onbir olmak üzere 31 maçta oynamış, 6 sarı kart görmüştür. ilk onbirde başladığı maçların tamamında 90 dakika sahada kalırken sonradan dahil olduğu diğer maçlarda sırayla 1, 29, 2, 45 ve 35 dakika oynamıştır.

    ayrıca türkiye kupasında tümü ilk onbir ve 90 dakika olmak üzere 7 maçta forma şansı bulmuş; ki o sezon kayserispor şampiyon olmuştu; toplamda 5 sarı kart görmüştür. ayrıca kupa finalindeki seri penaltılarda kullandığı atışı gole çevirmiştir.

    oynadığı maçlarda takımı kupada 4, ligde 29 olmak üzere toplam 33 gol yemiştir.

    2008/2009 sezonu boyunca süper lig'de kayserispor ile 29'u ilk onbir olmak üzere 30 maçta görev almış, 9 sarı, 2 de kırmızı kart görmüştür. kırmızı kart gördüğü maçların birinde 32, diğerinde 68 dakika oyunda kalabilmiş, sonradan dahil olduğu tek maçta ise bir devre oynamıştır. diğer maçların tamamında 90 dakika görev almıştır.

    türkiye kupasında ise tümü ilk onbir olmak üzere 4 maça çıkmış, 2 sarı kart görürken tüm maçlarda 90 dakika boyunca sahada kalmıştır.

    oynadığı maçlarda takımı kupada 4, ligde 25 olmak üzere toplam 29 gol yemiştir.

    2009/2010 sezonunun ilk devresi boyunca süper lig'de kayserispor ile tümü ilk onbir olmak üzere 16 maçta forma giyip 4 sarı, 1 de kırmızı kart görmüştür. sadece kırmızı kart gördüğü trabzonspor maçında 70 dakika oyunda kalmış, diğerlerinin tamamında 90 dakika görev almıştır. oynadığı maçlarda takımı toplam 15 gol yemiştir.

    bu sezonun devre arasında sözleşme yenilemediği için kaptanlığı elinden alınmış ve kadro dışı bırakılmıştır. bu arada da galatasaray ile sözleşme imzalamıştır. bu imzaladığı sözleşme bosman kuralı gereğince tamamen yasal olmakla birlikte türk örf ve adetlerinden ötürü etik değildir*.

    2010/2011 sezonunda galatasaray ile şimdilik ligde yedisi ilk onbir olmak üzere dokuz maçta görev almış, bunların dördünde 90 dakikayı tamamlamıştır. iki sarı kart görürken oynadığı maçlarda takımımız 11 gol yemiştir.

    kupada bir maça sonradan dahil olup yarım devre oynamıştır.

    uefa avrupa ligi elemelerinde ikisi ilk onbir olmak üzere üç maçta görev almış ve toplamda iki kez sarı kart ile cezalandırılmıştır. bu maçlarda da toplam 3 golü kalemizde gördük.

    bunların dışında türkiye u21 milli futbol takımı ile 13, türkiye b milli futbol takımı ile de 1 maça çıkmıştır. bu maçlardan yedisi 2006 avrupa u21 futbol şampiyonası grup eleme, üçü toulun turnuvası, dördü ise hazırlık maçıdır.

    sonuç olarak, kariyerine baktığımızda, ali turan istikrarlı, tecrübeli ve hırçın bir defans oyuncusu profili çiziyor.

    bunların dışında galatasaray'a gelmek için 6 ay futbol oynamamayı göze aldığına göre sanırım galatasaraylı olduğunu söylemek çok da yanlış olmaz.

    öncelikle her ne kadar stoper olsa da, kendisinin daha önce anadolu takımlarında sağ bek olarak oynamış olması, bir sağ bek için yeterli özelliklere sahip olduğu anlamına gelmez, ki bunu da birçok maçta taraftarlar olarak açıkça gördük. şurası net ki kendisinin bir savunma oyuncusu olarak çizgide gösterdiği performans kesinlikle yetersiz...

    galatasaray'ın sağ bek mevkisi bu oldukça ağır, teknik kapasitesi ve oyunu okuma kabiliyeti ortalamanın biraz üzerinde olan bu adama emanet edilmemeli diye düşünüyorum.

    fakat şurası da bir gerçek ki, yani sezar'ın hakkı sezar'a, bu adam bize gelmeden önce süper lig'deki sayılı stoperlerden biriydi. bunu hem istatistiklerinden biliyorum, hem de bizzat maçları izleyerek ve arkadaş ortamlarında tartışarak deneyimledim.

    ali turan'ın servet çetin'den daha kötü bir tekniğe sahip olduğunu düşünmüyorum mesela, en az onun kadar sert ve mücadeleci, emin olabilirsiniz. hatırlarsınız bir maçta kalli servet çetin'i ön libero olarak oynatmıştı ve her ne kadar kendince mantıklı bir gerekçe öne sürse de bu durumu yadırgamıştık.

    yani sağ ayaklı her defans oyuncusu sağ bekte de oynayabilecek diye bir kural yok, ki eğer galatasaray'da iseniz gerçekten bu mevkiye aşina ve hakim olmanız gerekmektedir.

    neden teknik direktörler kendisini ısrarla sağ bekte oynatıyor anlayabilmiş değilim. bence kendisinden stoper olarak faydalanıldığı vakit gökhan zan ile beraber banko yedeklerimizden biri olacaktır, hatta servet çetin'in yerine de gayet denenebilir.

    felaket maçlar çıkarıyor kabulümdür ama bu adam hakikaten kötü bir defans değildi. kaldı ki maçlarda fark edilirse kendisi oldukça istekli oynuyor, fakat o pozisyon için elinden gelen yalnızca bu...

    son olarak gösterdiği kötü performansa aldanıp hakkını fazla da yemeyelim, yanlış mevkide oynatıldığını düşünelim derim, banko olarak olmasa da bence kendisi bir stoper alternatifi olarak bu takımda olmayı hakediyor. zaten her iki mevkide de başarıyla oynayabilen bir oyuncu ancak william gallas oluyor, carles puyol oluyor, veya "lucas neill" oluyor...

    http://www.kayserisporfan.org/...t/uploads/altur1.jpg

    http://img4.mynet.com.tr/...turan2-20650_501.jpg

    http://kralspor.ensonhaber.com/...ter_ol_ali_turan.jpg

    http://vthumb.ak.fbcdn.net/...3895_46679_878_t.jpg *

    http://i.radikal.com.tr/...1/fft5_mf323345.Jpeg

    http://4.bp.blogspot.com/.../s1600/alituran1.jpg

    http://i.milliyet.com.tr/...turan-a--636471.Jpeg

    ilginç bir not: mustafa sarp bize geldi, bursaspor şampiyon oldu, ali turan bize geldi, kayserispor tarihinin en iyi performanslarından birisini sergiliyor... sarp kısmını bilemiyorum da kayserispor'un başarısı elbette şu anki teknik direktörleri * ile ilgili*.
App Store'dan indirin Google Play'den alın