aynı isimdeki diğer başlıklar:
resim
Éric Daniel Pierre Cantona
Görev:Sportif Direktör
Takım:-
Yaş:58
Uyruk:Fransa
  • 75
    --- alıntı ---

    cantona'nın çağrısı ses getiriyor
    fransa halkı, cantona’nın bankalardaki tüm paralarını çekmeye yönelik çağrısına büyük ilgi gösterdi. yarın gerçekleşmesi beklenen eylem, banka ve hükümet yöneticilerini tedirgin ediyor.

    fransız futbolcu eric cantona’nın 6 ekim tarihli bir röportajda yaptığı çağrı, avrupa’da bugünlerde büyük ilgi gören bir hareketin ilham kaynağı oldu. cantona röportajında sokaklarda gerçekleştirilen eylemlerin bir karşılığının olmadığını belirterek halkı gerçek bir devrim için bankalardaki paralarını çekmeye çağırmıştı. cantona’nın bu röportajı yüz binden fazla kişi tarafından izlendi. ardından internet sosyal iletişim ağı facebook'ta kurulan bir grup ve bankrun2010 adlı bir internet sitesi aracılığıyla halk 7 aralık 2010 tarihinde bankalardaki tüm paralarını çekmeye çağrıldı. avrupa’da büyük ilgi gören çağrı, 20’den fazla dile çevrildi.

    "futbolcuysan futbolculuğunu bil"
    çağrıyı ciddiye almadıklarını belirten fransa hükümet sözcüsü françois baroin, herkesin kendi işini yapması gerektiğini, cantona hayranlarının yaşam güvencelerini bankalardan çekmeleri durumunda, cantona’nın bu kişilerin hayatlarından sorumlu olacağını söyledi.

    ekonomi bakanı christine lagarde ise cantona'nın eleştirileriyle ilgili bir yanıt vereceğine "siyaset siyasetçilerin işidir" demeye getirerek “ben futbol oynayarak kendimi riske atmam. eric cantona da iktisatçı gibi davranmayı bırakmalı. bana kalırsa büyük bir futbolcu veya büyük bir sinema oyuncusu, ekonomi hakkında konuşmaktan uzak durmalı, özellikle de işleyişi hakkında bir fikri yoksa. herkes kendi işini yapmalı” dedi.

    sol parti eşbaşkanı jean luc mélanchon ise konuyla ilgili “sistemin genel bir çöküşe uğramasının bize bir şey kazandıracağından şüpheliyim. ben kendimi başka bir şekilde ifade ediyorum; seçimlerle ve programlarla” diye konuştu

    bankacılar da tedirgin
    bnp paris genel müdürü baudoin prot bu büyük sporcuya ve onun yoksulluk sorunuyla ilgilenmesine saygı duyduğunu ancak bunun bankacılık açısından kötü düzenlenmiş bir çağrı olduğunu ve ekonominin gidişatını tehlikeye atabileceğini söyledi. fransız bankalarının tüm fransızların hizmetinde oldugunu ekleyen prot, “fransa’daki 400.000 banka çalışanının bu çağrıdan daha fazla saygıyı hak ediyor” dedi.

    çağrının fransız halkında bir tedirginlik uyandırmadığını söyleyen fransız bankacılık federasyonu (fbf) başkanı françois pérol ise, bunun hırsızlara ve kara para aklayıcılara davetiye çıkarmak anlamına geleceğini iddia etti.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın