• 85
    ne olursa olsun kazanmamız gereken maçtır. çünkü kaybedersek, artık bana göre atacak havlu, bornoz yada başka bir banyo seti kalmayacak. tamam galatasaray'ın adının olduğu yerde umut var ama bu saatten sonra 1 puan bile kaybetmeden ilk yarıyı bitirmeliyiz. çünkü aslantepe'ye geçişin arefesindeyiz ve kazanılacak beşiktaş maçının bize bir ivme kazandırma ihtimali olabileceği çok açık. ilk yarı bitmeden oynayacağımız diğer maçlara baktığımız zaman ( kasımpaşa(d), gençlerbirliği,konyaspor(d) ) bu maçlardan 9 puan alabileceğimizi düşünüyorum. bu da bizi 29 puana getirir. (beşiktaş'ı yendiğimizi varsayarak) lider trabzonspor ise oynayacağı bucaspor, ibb ve karabükspor maçlarından 7 puan alacağını düşünüyorum. böylelikle de aramızda 11 puan fark olacaktır.

    her ne kadar rezalet bir ilk yarı geçmiş olsa da lig arasına girerken, içlerinde beşiktaş maçının da yer aldığı 4 maçlık bir galibiyet serisi ile araya gelmek bizim adımıza birazcık da olsa umut verecektir. aslantepe'ye geçişte yaşanacak ilk gaz (gerek taraftarın tüm maçlarda stadı dolduracağı gerçeği, gerekse de takımın muhtemel yakalayacağı galibiyet serisine devam etme isteği) ayrıca lig arasında yapılması muhtemel transferler, milan baros'un formuna tekrar ulaşması, arda turan'ın sahalara döneceği gerçeği bizi tekrar yukarıya taşıyacaktır. yamuluyorsam düzeltin ama 97-98 sezonunda yine ilk yarı sonunda liderden 6 puan geriden gelip 4 puan önde şampiyon olmuştuk. yani olabilirliği mevcut bir durum ile karşı karşıyayız. bu yüzden bu maçı kazanmamız çok önemlidir.

    gheorghe hagi ve tugay kerimoğlu bunun benden daha iyi farkındadırlar, umarım futbolcuların da kafasına bu şekilde dikte etmişlerdir. ben bu maçta; fenerbahçe, trabzonspor ve kayserispor maçlarındakilere benzer bir kadro ile çıkacağımızı düşünüyorum. yine öncelik olarak topun kontrolünü alıp, ortasahaya sahip olmak isteyecektir hagi. ilk onbirimizin ufuk - sabri - servet - neill - hakan balta - cana - ayhan - barış- kewell - elano - pino olacağını düşünüyorum. bana göre barış'ın yerine milan baros ile başlayıp, takım diri iken skoru alıp, mümkünse ilk yarı sonuna kadar sahada bu şekilde kalmalıyız. ikinci yarı başında barış/baros değişikliği yaparak devam etmeli. ama baros ne durumda, ne kadar oynatılabilecek bilmediğim için boşa konuşmuş oluyorum. ikinci yarıda sakatlıktan dönen lorik cana'yı da oyundan alıp sabri ortaya kaydırılarak yerine ali turan dahil olabilir, sinir yapmayalım. son değişiklik ise maç içi duruma göre kewell/emre çolak yada kewell/aydın olabilir.

    bu maçla ilgili ayrıca özellikle belirtmek istediğim bir konu daha varki, o da futbolcularımız için bu maçın artık son şansları olduğudur. umarım bu durumun kendileri de farkındadırlar. zira teknik heyetin kadroda revizyon yapacakları aşikar. yönetimin de kendi çıkarları doğrultusunda şu an itibariyle teknik heyeti destekleyeceğini düşünüyorum. yani ibre futbolcular için az da olsa terse dönmüş gibi. bu yüzden kazanmalılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın