• 279
    trabzonsporla ilgili şöyle bir entry girmişim daha önce (bkz: #388612).
    utandım açıkçası. ayıp bir durum olduğu için değil, beni azıcık tanıyan biri elit, hijyenik bir olmadığımı bilir zaten. benim utandığım mevzu, belki de trabzonspor takımını galatasaray sözlükte canlı izleyen ilk kişi olmama rağmen buraya yazmamış olmak. mahalle takımı ve zizonkovac üstadlar benden önce izlemiş olabilirler, anında edit ederim. hele zizonkovac'ın memleketi olduğunu göz önünde bulundurursak bana edit etmek farzdır belki de.

    neyse.

    1975 senesinde bursa merinos ile trabzonspor türkiye kupasında eşleşti. maç bursada. dayım merinos'ta oynuyor. o zamanlar 19 yaşında, tay gibi. benim ilahım*. maç bursa atatürk stadında. normalde maçları mernos* sahasında oynuyorlar maçları ama 1.lig takımı geliyor diye atatürk stadında oynanıyor, neyse trabzonspor 2-0 kazandı. golleri kim attı, deplasmana gidildi mi vallahi hatırlamıyorum, hatırlamak da istemiyorum.

    zaten bir çok şeyi uyduyorum. mesela 1975 senesi olduğunu. neden? çünkü dayım o sezonun sonunda lise bitirme sınavları çıkışında okul kapısından alınarak ankaragücü'ne transfer oldu. bana öyle söylediler en azından. o zamanlar lise bitirme sınavları olurmuş. rahmetli dedem* oğlunun futbolcu olmasını istiyormuş, anane istemiyormuş. dayım bir sürü para getirmesine rağmen zor ikna edilmiş. ben bunları hayal meyal hatırlıyorum, insaf edin neredeyse 40 sene olmuş.

    koskoca trabzonspor başlığına yazdıklarıma bak, tamamen reklam. ama ne yazayım ki. 1986'da yenilgisiz** ikinci olduğumuz sezon inönü'de 0-0 berabere kaldığımızda yaşananları mı yazayım? her şeyin bir sırası var.

    *
    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın