• 2755
    bu bir proje, strateji demek icin erken belki zira niyetlerdeki o olsa dair, kulturel kodlarimiz alabildigine musait degil varolana dair planlamayi uzun zaman dilimlerine yonlendirmeye.

    oyle bir proje ki bu, uretenlerin bile tam anlamiyla vakif olma sanslarinin olmadigi, yarattiklariya beraber buyudukleri, evrildikleri, ufka dogru yelken actiklari ucsuz bucaksiz bir mecra. ayni zamanda da bir o kadar kucuk, sivil itaatsizlik etmeye niyetli, bir basina, ellerimizin icinde, bize ait, her birimize, aidiyet noktasinin ustunde kendine yer edinmis, sari kirmizi bir yokluk oznesi.

    galatasaraya dair eklerken kimligimizi, sana dogrudur her adimim dusturuyla, ustelik gidecegi yeri bilmemeyi bile onceden kabullenmisken savasimizin, sistematize etmeyi bilmeyen dogu kulturunun ozel bir ogesi, en guzel gizli ozne kivaminda.

    konumlandirmasini en uzaktan en yakina dogru cesitlendirmis binlerce renktasi ile ayni zamanda somut bir varlik galatasaraysozluk, kah sokakta, kah samiyende, kah ipekcide, kah ise oznel bir hali sahanin en merkezinde.

    canli bir organizmadir ya, belirlemisken hayata baktigimiz pencereyi sari ile kirmizi olarak, ki iceride dair sariya kirmizi, kirmiziya sari demeyi adet edinmis varken, mesakkatli bir durus sozlugun ki, fakat her bir paylasimcisiyla, onu durus sahibi etmeyi borc bilmis, sozluk artik varoluscu..

    bir hayalim var benim, bir erkek cocuk, stada goturebilecegim, en kucuk yaslarda, kirmizi formasini sari atkisiyla kombine etmis bir asik. ve o cocuga dair kurdugum mutluluk tablosunun en orta yerinde, sariyla kirmiziyi farkli sekilde kombine etmis agabeyleri, amcalari, ara ara 'cocuga' frigo ismarlayacak.

    galatasarayi yalnizken sevmek daha guzel dusturumu gozden gecirten baska bir deger, gsbasketin akabinde, ve galatasaraysozluk bir umut, o cocuga amcalar yaratacak, beni baska cocuklarin amcasi haline getirecek, o kulturun yasamasina olanak verecek, varettigi gelenek ile, her bir emek sahibine, ben yasadim dedirtebilecek.

    dun kucuk bir adim, oncesinde baska, daha kucuk bir adim, yarin bambaska kucuk bir adim, adim adim, galatasaray..
App Store'dan indirin Google Play'den alın