• 38
    beşiktaş başkanı yıldırım demirören, fifa ile herhangi bir davamız yok diyor, ama fanatik, beşiktaş kulübü ile eski teknik direktörleri jean tigana arasındaki mali sorunların fifa tarafından dosyalandığını ortaya çıkardı.

    tarafların fifalık olmasına neden olan gelişmeler şöyle yaşandı...
    fransız teknik adam, alacaklarının 15 gün gecikmeli ödenmesi üzerine sözleşmesinde yer alan çok özel bir maddeyi hayata geçirdi. bu maddeye göre, alacakları geç ödendiği için, gelecek sezonun parasını da talep etme hakkına sahipti. beşiktaş kulübü, tigananın bu girişimine karşı çıktı.
    hatta yaklaşık 3 hafta beşiktaş kulübünün temas kurmasını bekleyen tigana, siyah-beyazlılarn tıpkı del bosqueye yapıldığı gibi bu kez de kendisini mutattap kabul etmemesine öfkelendi ve gelişmeleri fifaya bildirdi.

    fifa ilgilendi, ya beşiktaş!

    tigananın avukatları aracılığıyla yaptığı bu başvuruyu dikkate alan fifa, acilen beşiktaş kulübüne faks çekti ve bu konu nasıl gelişti, bize anlatın ifadelerine yer verdi. fifanın istediği şey net olarak; tiganaya hangi tarihte ödeme yapılması gerektiği ve beşiktaş kulübünün hangi tarihte ödeme yaptığının belgelerle kendilerine iletilmesiydi.

    beşiktaş kulübü, fifanın bu faksına dönmedi ve bilgileri göndermedi. bunun üzerine fifa, gelişmeleri rapor ederek olayı dosyaladı.

    büyük ceza kapıda

    sonrasında türkiye futbol federasyonu genel sekreteri metin kazancıoğluna da bir faks çekildi ve olay anlatılıp kendilerine bilgi verilmesi çağrısında bulunuldu. ancak federasyonun da şu ana kadar fifayı bu konuda bilgilendirmediği ortaya çıktı.

    olayın özeti aslında şu: bu dosya, bir-iki sene içinde beşiktaş kulübünün karşısına ikinci vicente del bosque davası olarak çıkabilir ve beşiktaş kulübü bir kez daha maddi açıdan çok ciddi kayıplar verebilir.

    işte o belge!

    fifa tarafından, türkiye futbol federasyonuna gönderilen belgeyi fanatik ele geçirdi. beşiktaş ile yıllık 2.3 milyon euro karşılığında anlaşan tigana, bu bedelin yanı sıra avukat masraflarını ve faizi de beşiktaştan almak istiyor.

    http://www.spor3.com/images/news/249951.jpg

    kaynak: fanatik

    evet, yönetimleri büyük bir rezalete daha imza atmak üzere. şaşmamak elde değil. -büyük takım- denilen bir kulüp için "bu kadar mı rezalet yönetilir" diye düşünmemek de elde değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın