resim
Tugay Kerimoğlu
Görev:Sportif Direktör
Takım:M. Değirmenlik
Yaş:54
Uyruk:Türkiye
  • 304
    tugay benim için tam bir galatasaray efsanesidir. "yarım sezon daha kalsaydı da uefa kupasını görseydi de efsaneler arasına adını yazdırsaydı" diyenlere kıçımla güldüm hep. bu adam benim gözümde gerçektir.

    ancaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaakkk..

    ah bu "ama"lar yok mu. hep içimde bir sıkıntı. keşke alt yapıda kalsaydı. her futbolu bilen iyi akademisyen olacak diye bir şey yok. bu konuda başarılı mı onu da bilmiyorum. ama futbol akademisi'nin başında kalmasını isterdim. çünkü bu adamın karakteri düzgün. kimsenin kafasında soru işareti kalmaz. hakan şükür'ün alt yapı başına geçtiğini düşünsenize. hiç katılmasam da "mahalle baskısı" eleştirileri çocukların aklını başından alacaktı. tugay öyle değil. tugay o çocuklara hayatı, adamlığı "duruş" u galatsaraylılığı öğretebilecek en yetenekli adam. 4-3-3 ü bir şekilde öğrenir bu çocuklar. ya da 4-4-2 yi.
    tugay bu çocuklara 90 dakika nasıl mücadele edilir bunu öğretebilirdi. işler kötü giderken hocasını satmamayı saha içinde değil saha dışında da galatasaray için çabalamayı anlatırdı.
    tugay bu ağaçları yaşken eğerdi istediği gibi. "kalite adam"dır tugay. kaliteli yaşamayı öğretirdi.

    hakan şükür'ün hagi'nin yardımcılığı için daha doğru olacağını düşünüyordum. tugay'ı bin defa tercih ederim hakan şükür'e. ama buraya dikkat tugay yardımcı antrenörlük için "bizim futbolculara" çok fazla "elit" kaçıyor. aşağılamak için söylemiyorum. futbolcu (hepsi için değil) sosyo-ekonomik seviyesi düşük seviyeden çıkar. genç yaşta kazanılan büyük paralar kendisini eğitmesini sağlayamaz. eğitimsiz kültürsüz kalır futbolcu. metin tekin, tugay kerimoğlu gibi kendini futbolcuyken eğitebilenlerin yanında (bence eş seçimleri çok büyük etken) fatih terim, şenol güneş, mustafa denizli gibi futbolculuk sonrası kendini eğitenler de var.

    bahsettiğim gibi tugay elit insandır. aile yaşantısı takıldığı mekanlar yaşam tarzı futbolcu gibi değildir. tugay olacaksa 1.adam olmalıdır takımda. bakın ilerde göreceksiniz tugay asla yardımcı olarak kalmayacaktır. çünkü bu adam lider. bu adamın bir duruşu var. futbolcuları bardan toplayacak onların giyimine aldıkları arabalara kadar karışacak bir adam değil tugay. bizim futbolcumuz kaybedilen maç sonrası soyunma odasında bağırıp çağıracak adam ister durum değerlendirmesi yapan sessiz sakin teknik direktörü "iş bilmemekle" suçlar. çünkü varoluşu "gaz" üzerine zaten. kapasitesi hayat tarzı o.

    tugay, fatih terim gibi araba alan genç oyuncusunun anahtarını elinden almaz belki ya da hakan şükür gibi takım için abiliği yapamaz. çünkü futbolcu mantığı futbolcu düşünce yapısı bu elitliği kaldıramaz. kaldırmadı da bundan önce. tugay soyunma odasında " allah yardımcınız olsun" diye bağırmaz. abdürrahim albayrak olamaz. karakteri duruşu 2. adamlık için uygun değil geliyor bana.

    bekleyelim görelim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın