resim
Jason Koumas
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:44
Boy:1.77
Uyruk:Galler
  • 1
    25.09.1979 doğumlu kıbrıs rum pasaportuna da sahip olan, galler milli takımı ve an itibariyle wigan athletic klübü sol açığıdır.
    soyadından tahmin edilebileceği üzere baba tarafının kütüğü güney kıbrıs'tadır.
    koumas'ı ilginç kılan ise; liverpool akademisinde michael owen ve steven gerrard ile birlikte "paf" seviyesinde kadrodaş olmasına rağmen, ingilteredeki değişik işleyişe sahip (bkz: youth training scheme) denilen genç yetiştirme sistemine onlar gibi imza atmayıp alt liglerden tranmere rovers klübünün yolunu tutmuş olmasıdır. elbette bu sistemden her yetişen adam yıldız olmadı ama, şu anki durumuna bakılınca o imzayı atsaydı çok daha iyi yerlerde olabilirdi dedirten "ne olmuş,ne ölmüş" futbolcudur.

    hem galler hem de rum milli olabilme opsiyonları sunulduğunda galler'i tercih etmiştir. 2001'den bu yana 33 kez galler milli forması giyip 11 gol atma başarısı göstermiştir.
    wigan takımında ilk tercih değildir, genelde sonradan oyuna dahil olmaktadır. bu sezon an itibariyle klüp ve milli toplam 17 kez oynamıştır ve henüz golü yoktur efendim. ilk golünü attığında haber verebilirim ama vermeyebilirim de.

    (kaynak: fena halde wikipedia ve ilave çalışmalar)
    ukteyi veren: vangobbel
App Store'dan indirin Google Play'den alın