resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 730
    bunu gerçekten çok saf bir şekilde soruyorum ama teknik adamlık meziyetleri hakkında kuşkularım olan eski futbolcumuzdur. tanım olsun diye böyle net bir cümle yazdım. müthiş bir futbolcu olması ve türkiye şartlarını iyi bilmesi dışında fazlasını göremiyorum. hatta jose mourinho penceresinden bakacak olursak frank rijkaard ile gheorghe hagi birbirine oldukça benziyor bu bağlamda. müthiş futbolculuk kariyerleri, yoruma açık teknik adamlık zamanları... ben frank rijkaard'ın hocalığını tartışmam da o yüzden mourinho penceresi dedim zaten... bu konuda, (bkz: gheorghe hagi'nin iyi bir teknik direktör olması) biri beni aydınlatırsa çok mutlu olacağım. çünkü gelme ihtimalinden heyecanlanıyorsak sanki efsane 10 numaramız olduğu içinmiş gibi geliyor... yoksa gerçekten iyi ve güvenilir bir teknik adam mı kendisi?

    hayır yani ilk problem şu; teknik adamlık kariyeri çok kısa olmak üzere romanya milli futbol takımı, timişoara ve steaua bükreş, yarım sezon bursaspor ve bir sezon galatasaray... 3 senedir de bu alanda çalışmıyor...

    ikinci problem ise profesyonel kariyerleri çok iyi olan futbolcular emekli oldukları gibi iyi teknik adamlık yapabilirler mi?

    aklıma gelen tek artıları futbolu çok iyi derecede bilmesi ve türkiye şartlarını yakından tanıması... fakat acaba kendisi saha dışında da lider özellikleri olan biri ve başarılı bir taktisyen mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın