• 132
    afedersiniz, ya da etmeyin lan neyse, bok gibi oyun. ki bunu o lanet pas sistemine hemen hemen alışmış birisi olarak söylüyorum. benim winning eleven prodüksiyon ltd şti'den beklentilerim yıllardır hep aynı doğrultudaydı. kalecilerdeki saçmalıkların giderilmesi, taca-auta giden topa oyuncunun zorla dokunmaması, hakemlerin kazuki ito'nun varisi gibi davranmaması vs. bakın burada oyunun oynanışıyla alakalı -pas, şut sistemi gibi- hiç bir itiraz yok. zaten çoğu pes oyuncusu da pes6 gibi eski versiyonların tadını bulamıyorsa bu, oynanışın içine edilmesinden dolayıdır. 2011 model bu kardeşimizde kaleci olayı düzeltilmiş, yiğidin hakkını verelim. hakemlerin de abartılı bir şekilde saçmaladığı olmadı pek. lakin taç veya aut çizgisi etrafında top gören oyuncunun adriana lima görmüş gibi ona saldırmasını hala engelleyemiyorum. şimdi bana mesaj atıp da "abi r2 ile x tuşuna basarken yuvarlağı da karenin içine oturt:))" falan demeyin. ulan kıytırık bir topu sahada tutmak için bu kadar uğraşacaksak öyle oyunu bilmem ne yapayım. adamı topun aksi yöne koşturursun, yok; klavyeyi/kolu bırakırsın, yok. o topa dokunulacak. dokununca sihirli küre gibi maç sonucunu gösteriyor zaar, neyse.

    e ulan genelde düzelmiş falan diye düşünülebilir. fakat dediğim gibi her geçen sene oyunun oynanışına müdahale ederek içine sıçmak konami'nin hobisi oldu. top fiziğinden tutun da yapay zekaya kadar, bu tarz özellikleri oyunun oynanışı içerisinde sayabiliriz. top fiziği* benim açımdan iki bölümde incelenebilir. birincisini pas özellikleri olarak düşünürsek, iyi derecede olmasa da alıştım sayılabilir. oynandıkça buna daha iyi alışılabileceğini düşünüyorum. ikinci kısma şut özellikleri olarak bakarsak nice monitörler telef olacak öngörüsünü yapmak pek zor değil. hazretler nasıl bir ayar çekmişse artık, 30 metreden çekilen şutun yükselip de ekrandan çıkması ve sonra da havan topu gibi düşmesi mi dersin, altıpastan abanınca kaleciye geri pas verir gibi çekilen şutlar mı dersin; her türlü bok. bana yine "aga r2 l2 bas salla bişeyler" demeyin, ulan dümdüz şut çekeceğiz. ekstra bir özellik istesem basarım, aşırtma gibi. ama yok ona da koy bi kombinasyon, sonra ortopedi doktorları zengin olsun, sinirden parçalanan monitörlerden bilgisayarcılar zengin olsun. ulan konami.

    geleyim yapay zeka dediğimiz, aslında bir halttan çakmayan ve aynı hareketleri döngüye sokup tekrar tekrar yapan salak şeye(u: neye?). bu arkadaşımızı da dikkatle izlediyseniz göreceksiniz, çok klas hareketleri var. yani emre tilev görmesin, öyle klas. klas. kanattan giderken geriye dönüp ortalamak, ceza yayında gelişine vurmak, baskı altında taca vurmak, kanattan giderken geriye dönüp ortalamak, ceza yayında gelişi... aa başa dönmüşüz. bu kadar aha bunun zekası. aynı zırvaları tekrarlayıp durur, işin kötüsü yenmek de zor gavatı. bir şekilde yeniyoruz yine ama gram zevk almadan. daha ps cafede arkadaşlarımla oynamadım ama oynasam eminim arkadaşlarıma küfredemeyeceğim; o derece zevksiz, renksiz, bok gibi oyun. bok gibi zeka. hatta shit.

    become a legend modunda aldığım iki tane caps ile veda edeyim bari;

    http://img229.imageshack.us/img229/753/ahahgs.jpg
    http://img149.imageshack.us/img149/628/ahahbjk.png **

    not: ağır pesçiyim. ya da öyleydim, bilmiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın