• 131
    pes3 ten beri fifa denememiş, fanatik bir pes oyuncusu olarak yazıyorum. hayatımda oynadığım en kötü pes serisi.
    oyunu mümkün olduğunca gerçek hayata mı yansıtmışlar bilemedim ama gol atmakta inanılmaz güçlük çekiyorum. attığım gollerde "vurdum gol oldu" tarzında. bir maçta takım olarak organize atak sayım en fazla 3-4. turnuvalardan falan benim oyun tarzımı burda birkaç yazar bilir. maksimum pasla oynarım topu. ama bu oyunda pas yapmayı deniyosun. diyelim adam yanında fakat senden 3-4 adım ileride. sen topu çapraza basıp ona doğru attığın zaman top tam çapraza gidiyor. tam yana basıp attığında da bu sefer adamın arkasına, yani tam senin paraleline doğru gidiyor. bu da pas yapmayı imkansızlaştırıyor. uzun top olayında da bu böyle. uzun topla kanat değiştirmek istediğim zaman adam bi 5-6 adım ileride olsa bile pas verdiğim oyuncudan, pas verdiğim oyuncu topu tam kendi paralelinde diğer kanada atıyor.

    bağlı çalımlar şu ana kadar gördüğüm en büyük rezillik. doğru yerde doğru zamanda doğru hareketi kullandığınız zaman çok rahat adam geçiyorsunuz. bir maçta gökkuşağı hareketi ile 2-3 defa iki adamı birden ekarte edip havadan gelen topa şut çekebiliyor yada orta açabiliyorum. e bu kadar gerçekçi yaptınız oyunu, neden bu hareketle adam geçme işini bu kadar kolaylaştırdınız?

    kanatlardan bir atak geliştirdiğinizde, sağdan soldan bir serbest vuruş kullanırken ve korner atarken ceza sahası içindeki rakip ooyuncu topu kafasıyla cezasahası dışına uzaklaştırdığında orda adamınız varsa hiç korkmayın! estetik(!) bir voleyle topu auta atarak kalenize kontrayla çıkacak olan rakibi durduracaktır. evet. bu da başka bir saçmalık. ulan her uzaklaştırılan topun gelişine vole çekilir mi? her havadan gelen topa "yatayım da videolarak konu olayım" edasıyla havada vole vurulur mu a dostlarım? bu ne bencillik ne karaktersizlik. ben normal vurmak istiyorum arkadaşım. bir maçta 20 tane havada vole vurmak istemiyorum toplara. önceden voleyle gol attıktan sonra "ooo kaydedilir olm bu şuna bak" derken şimdi ayakla, kafayla attığım golden daha olağan karşılar hale geldim. sikicem volenizi de sizi de. yarrak konami.

    top fiziği... ne diyimki. be ebesini dürttüğümün lampatdı bile topa bazen vurduğunda top dibine fişek vurulmuş gibi 500 metre yukarı çıkıyor, ondan sonra yere iniyor. bıktım oğlum bıktım. en az 60-70 maç ypatım bu oyunda şu ana kadar. ulan adam gibi gerçekçi bir şut yok. geçen sözde "en iyi şut sistemi olabilir" diyodum. ama onu bir oyun oynadıktan sonra ardanın yerden vuruşunun reelde de aynı şekilde gitmesini hesap ederek söylemiştim. beni de rezil ettin, lafımı yedirdin kodumunun konamisi.

    önü boş olan adamla şut çekiyorum 28-30 metreden. top hep aynı şekidle gidiyor yahu. yerden gitgide havalanarak. sözümona seedorf'un real madride attığı goldeki gibi. bisiktirol lan ordan. elalemin gerrard'ı rooney'i on maçta bir tane öyle şut çekebiliyor. pis japon. hadi onu da geçtim. ya kaleci... gerizekalı biçimde zıplayarak iki eliyle topu yana falan çeliyor. yan dediğim aut falan değil he. böyle 1 metre falan yanına düşüyor top. çeldiği top. 10 şuttan 6-7 tanesinde mutlaka böyle.

    become a legend oynuyosun. kanattan gelişen ataklar hep aynı, hep aynı amına koyim. nasıl sinirleniyorum ya. gerizekalı adama r2 ile orta aç diye bağırıyorum. öyle bi top atıyor ki sanırsın buna ekmek yedirmemişler 3 ay önceki mercimek çorbasıyla duruyo. top cezasahası yan çizgisini zor geçiyor ulan. bir değil iki değil. 2.5 sezondur oynuyorum kanatlardan gelişen ataklarda istediğim şekilde en fazla 15-20 orta açılmıştır. 2.5 sezondaaa!!

    bi de şey var. gerizekalı oyun. kaç kere oyuna aldıktan 3-5 dakika sonra çıkardı beni. bu konunun üzerine çok gitmiyorum. ama seneye değerlendirme notu olarak kenara aldım. adam ol konami!

    a dostlar. bıktım bıktım. yeminle ya. ben, şu ana kadarki bütün pes serilerine zorlanmadan adapte olmuş ben, en kötüsü denilen pes2008 de, en iyisi denilen pes6 da çılgınlar atan ben. bu oyunda bir kaç tane turnuva birinciliği olan ben. bok gibi kalıyorum pes2011 karşısında. sıkıntı çekiyorum yemekten kesildim. hep yeni bi umutla istediğim oyun anlayışını yansıtmak için girdim oyuna. yok abi. pas yapmayı becersem, kaleye ortadan sokulamıyorum, kaleye ortadan sokulduğum zaman doğru düzgün pas yapamıyorum. bıktım ulan galatasaray gibi bütün topları kanatlara gönderip bireysel becerilerle topu kurtarmaktan. :(

    fifa bu sene satışta koysun da bi kendine gel konami emi! pis japon :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın