resim
Barış Özbek
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:37
Boy:1.81
Uyruk:Almanya
  • 791
    galatasaray'ın yerli oyuncu grubundan göndereceğim son oyuncu.

    eller ofsayt butonuna giderken hemen açıklama yapayım, bi müsaade et... gönderilecek son oyuncu olması, ilk on birin değişmez ismi barış'tır demek değil. gönderilebilir sadece listenin sonunda olmalı.

    barış'ın eğitimi ve kökeni üzerinden anlatmak istediğim bir derdim var, tutamam içimdeee..

    nedir derdim? barış'ın almanya çıkışlı bir oyuncu olduğu hepimizn malumu. bu ne demek? düzgün yabancı dil ve düzgün futbol eğitimi. "adam şut çekemiyor ne eğitimi lan?" diyen olursa, ki olacaktır, galatasaray futbol takımı'nın kadro kalitesinin geldiği noktayı vurgulamış olur. ben de cevap veremem... koskoca almanya'dan, alman altyapısının alametifarikalarından olan şut atma becerisinden yoksun adamı bulup galatasaray'a getirmişiz. olmuş bi kere, önümüze bakalım.

    her ne kadar barış, klasik alman altyapısının ürünü olmadığını bize defalarca ispat etse de en azından oyuna belli bir bakışı var. yurt genelinde çeşitli kahvelerde "adam koşuyor", "çift ciğerli mübarek" şekşinde ifade edilen bu en temel özelliğine kabaca hırs diyebiliriz. sadece çok koşuyor olmak galatasaray'da oynamaya yeter mi? asla...

    öte yandan, galatasaray orta sahasının yükünü çekmesi beklenen mustafa sarp'ın koştuğu ve pres yaptığı iddia edilen, esasında pek koşmadan sıklıkla alan ve pozisyon kaybettiği, bu ülkede barış değerlidir.

    bunları bir kenara bırakırsak, esas derdim şu; barış, yedek kaldığı için kulübede surat asar ama sahaya adım attığında elinden geleni yapar. adam öyle kodlanmış çünkü. antremanda teknik direktörüne gider yapmaz. takım içinde fitneye, fesata bulaşmaz.

    genel olarak türk futbolunda gurbetçi oyuncuların uyum sorunu çektiği algısı vardır. bu sorunun kaynağı yerli oyuncular mı yoksa gurbetçiler mi esas sorulması gereken soru budur.

    galatsaray'ın iyi (ve zaman zaman çok iyi) futbol oynadığı skibbe döneminin temel sorunu gruplaşma, yabancı karşıtlığı ve takıma dışarıdan gereksiz müdahelelerdi. bu dönemin kurbanı skibbe oldu ve gönderildikten aylar sonra galatasaray'daki oyuncuların uluslararası olmakta problem yaşadığını, dil ve eğitim sorununu aşmakta başarılı olamadıklarını söyledi.

    gençlerbirliği-galatasaray maçı. teknik direktör skibbe. lincoln gol atıyor... sevinenler: lincoln-nonda-baros-barış. bu kadar... bir de hakkını yemeyeyim hakan balta santra için dönen bu gruba yarı saha civarında katılmıştı. o da gurbetçi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın