1999-00 Türkiye Süper Lig 12.Hafta Maçı
19:00 Ali Sami Yen
1 - 0
  • 5
    helal olsun aslan'a: 1-0

    üç gün önce bologna'yı eledi. dün de beşiktaş'ı yendi. avrupa'da zaferden zafere koşan g.saray, ligde zorlu bir mücadeleyi daha kazanıp bitirdi
    engelleri birer birer aşıyor. galatasaray hem avrupa'da, hem de ligde emin adımlarla hedeflerine koşuyor. daha üç gün önce uefa kupası'nda bologna'yı saf dışı bıraktı, dün de beşiktaş engelini tek golle aştı. oyun süresince üstün olan, sarı - kırmızılı taraftı. beşiktaş tutuk başladı, etkili oynayamadı, skora ağırlık koyamadı.
    g.saray hızlı başladı, ilk dakikalarda penaltı kazandı. tribünün de isteği ile atışı hakan şükür kullandı, shorunmu topu çelmeyi başardı. cim - bom'un atakları durmadı. 28. dakikada hakan'ın nefis pasına aynı güzellikle vuran okan ağları havalandırdı. beşiktaş saman alevi gibi zaman zaman parladı, ahmet dursun'un bir şutunda top direkte kaldı. ve lider bir zorlu maçı daha kazanıp, rakipleriyle arayı biraz daha açtı.

    galatasaray: taffarel ** ,(mehmet dk. 53 (**), fatih **, popescu ***, capone ***, ergün **, okan ***, (bülent dk. 86), ümit **, suat ***, emre ****, hakan şükür ***, hasan şaş ***, (tugay dk. 85)
    beşiktaş: shorunmu **, ali eren **, (sellami dk. 71 *), halilagiç **, schaefer ***, murat *, yasin *, mehmet *, (ayhan dk. 75 *), tayfur *, münch *, nihat *, (ersen martin dk. 62 (*), ahmet **
    hakemler: orhan erdemir **, mehmet kaya **, hüseyin darıcı **
    sarı kartlar: okan, ümit (g.saray), tayfur, yasin, murat (beşiktaş)
    gol: okan (dk. 28)
    seyirci - hasılat: 16.664 - 9 milyar 44 milyon lira

    notlar

    hakan ikinci kez kaçırdı
    g.saraylı hakan şükür, bu sezon ikinci kez penaltı kaçırdı. ligin ilk maçında gaziantep maçında penaltı atışını kullanamayan, erzurum karşısında gole çeviren hakan'ın dünkü vuruşunda ise topu shorunmu çeldi. hakan, "penaltıyı kaçırınca üzüldüm. ama taraftarlarımız ve arkadaşlarım bana destek oldular. kendilerine teşekkür ederim" dedi.
    murat cezalı
    g.saray maçında ilk onbirde sahaya çıkan murat alaçayır, dün gördüğü sarı kartla, önümüzdeki haftaki antalyaspor maçında cezalı duruma düştü. altay'da iken üç sarı kart gören murat, dün dördüncüyü görünce cezalı oldu.
    toshack: şaşırdım
    maçı izlemkeye gelen beşiktaş'ın eski teknik direktörü john benjamin toshack, beşiktaş'ın kötü oyununa şaşırdığını söyledi. galli hoca, "galatasaray üstelik yorgundu. eğer yorgun olmasaydı skor daha da farklı olurdu. beşiktaş çok kötüydü" dedi.
    ali eren nihayet
    beşiktaşlı ali eren, 43 gün sonra ilk on birde sahaya çıktı. yıldız oyuncu en son 30 ekim’de oynanan gaziantepspor karşılaşmasında forma giymişti.
    tribünde kargaşa
    siyah - beyazlı taraftarların bir bölümünün yanlışlıkla galatasaray tribününe alınması kargaşaya yol açtı. araya giren beşiktaş yöneticisi ilhan atadeniz, beşiktaşlı taraftarları diğer tribüne aldırdı.

    'g.saray çok iyi'

    ersoy özdem
    beşiktaş teknik direktörü briegel, g.saray'ın çok iyi bir takım olduğunu söyledi ve "avrupa'daki başarıları da şans değil" dedi. briegel, "ikinci yarıda final paslarını doğru yapsaydık, sonuca gidebilirdik. orta sahada basit futbolu oynayamıyoruz. ancak bana göre maçın hakemi ahmet'in düşürülüşünü es geçti. kesinlikle penaltıydı" diye konuştu. bu arada hengen, wolfsburg'la anlaştı.

    'alınlarından öpüyorum'

    erhan telli
    g.saray teknik direktörü fatih terim, "perşembe günü önemli bir maçta oynadık. pazar günü de aynı kadro ile de oynanabileceğini gösterdik. oyuncularımı alınlarından öpüyorum" dedi. terim, başarıya asla doymayacaklarını belirtti ve "sabancı ve koç da çok başarılı. paraya ihtiyaçları var mı? ama başarıya doymuyorlar. biz de öyleyiz. hakan'ın kendisine olan güveni de beni sevindirdi" diye konuştu.

    kaynak milliyet
App Store'dan indirin Google Play'den alın