• 18
    yazilarini keyifle okudugum yazardir.
    yine cok guzel yazmis.

    --- alıntı ---

    hiddink ve ekibi suçlu
    arda turan'ın milli takım'da yaşadığı son sakatlık galatasaray'da "şok" etkisi yarattı.. bu durum, "kaza geliyorum demez" sözüne tam uyuyor.. arda'nın yaşadığı travmadan birinci derecede suçlu; geleceği düşünmeyip günü kurtarmaya çalışan hiddink ve ekibidir..
    arda, 7 eylül 2010'da belçika'yı 3-2 yendiğimiz maçta aldığı darbe sonucu iki bağı kopmasına rağmen oyuna devam edip galibiyet golünü attı. sakatlık sürecinde ne oldu?
    arda, basketbol milli takımı'nın dünya şampiyonası'nda slovenya, sırbistan ve finalde oynadığı abd maçlarını sağ ayağında "aşil tendon botu" giyerek izledi. ben bunu bizzat gözümle gördüm.
    gs tv için gittiğim florya'da iki hafta üst üste arda ile karşılaştım ve bana "tedavi olmaya geldim. ağrılarım var. üç tane iğne olacağım" dedi.
    7 eylül'den itibaren hiç idmana çıkmadı. karabük maçı haftası düz koşu yapmaya başladı.

    hiddink gider miydi?
    milli takım sorumluları bu durumu bilmelerine rağmen arda'yı milli takım'a çağırarak çağdışı bir davranış sergiledi. dünyada başka bir örneği olduğunu düşünmüyorum. acaba hiddink, arda'nın konumunda olsaydı hollanda milli takım'na çağrıldığında gider miydi? beni asıl, hiddink gibi tecrübeli, kariyerli avrupalı bir hocanın "kendisi oynamak istese bile hiçbir futbolcum için aptalca risk almam" demesine rağmen arda'yı milli takım'a çağırması şaşırttı.
    bir oyuncu yaklaşık bir aydır idman yapmıyorsa fiziksel dayanıklılığı yerlerde sürünür. bunu bilmek için hiddink olmaya gerek yok.. amatör küme takımını çalıştıran hocalar bile bilir..
    üstelik hiddink öğrencisi, vatandaşı rijkaard ile florya'da buluşuyor, konuşuyor ve görüş alış-verişinde bulunuyor. bu buluşmada mutlaka kesin hakan balta, sabri ve arda'nın sakatlıklarının ne durumda olduğu masaya yatırılmıştır. iki hoca aynı ülkenin insanı olmasalar ve aynı dili konuşmamış olsalar "tercüman hata yaptı; anlaşamadılar" diyeceğim. rijkaard'ın sakatlık konusunda gösterdiği hassasiyeti bildiği halde hiddink, arda'yı sakatlığı tam geçmeden milli takım'a çağırıyor ve berlin'de film kopuyor.

    vatan haini ilan edilirdi
    arda sadece milli takım'ın değil, galatasaray'ın marka değeri yüksek, en pahalı oyuncusu.. sakatlık konusunda, "rijkaard haklı çıktı" diyen galatasaray başkanı adnan polat, "arda milli takım'a gidemez" diyemiyor.. neden? derse, "vatan haini" ilan edilirdi.. ilk yarı sonuna kadar galatasaray'ı arda'dan yoksun bırakanlar ne ilan edilmeli?
    arda da, tıpkı başkanı polat gibi "milli takım'a gidemem" diyemez.
    derse topa tutulur ve vatan hainliğiyle suçlanır. ancak; türk futbolunun yıldızı arda'ya iki çift sözüm var.
    sporu profesyonel olarak yapan ve büyük paralar kazanan sporcular başarılı olmak istiyorlarsa üç temel kurala uymalıdır:
    1- doğru ve dengeli besleneceksin.
    2- doğru ve kaliteli idman yapacaksın.
    3- iyi uyuyup, iyi dinleceksin..

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın