• 4
    benim de cok kararsiz kaldigim konulardan biridir. gecmise bakarak tahlil yapmak istersek, hagi ornegi aslinda cok onemli. adam geldi, ilk maclarinda bile takir takir oynadi, vanspor'a, trabzon'a gollerini yazdi. uyum sorunu diye bir durum hic olmadi. ama bir de popescu ornegimiz var. hagi seviyesine yakin etki bekledigimiz bir transferdi ancak takima alismasi biraz zaman aldi, baslarda cok elestirildi diye hatirliyorum. tabi oynadiklari pozisyonlarin risk seviyeleri ile de baglanti olmasi gerekir.
    baska bir ornek falco ve stumpf olabilir. muthis katki yapan bu iki oyuncudan falco daha gelir gelmez muthis oyunlar cikardi, tsyd kupasi macinda fenerbahceyi yikan adam oldu. stumpf'un ise ilk maclarinda ne odunlugu kaldi, ne de baltaligi. ama o da en az falco kadar, ki bence cok daha fazla, basarili oldu oynadigi donemde.
    gunumuze gelirsek en belirgin ornek trabzonlu teofilo. adam gecen sene yazi ile sifir golle bitirirken, bu sene leblebi gibi gol atiyor. uyum sorununu mu asti yoksa guclendi, form mu tuttu, ya da oyun sistemi mi degisti bilemem. ama bu adamin katki yapmasi icin zaman faktoru kesinlikle etkili oldu.

    simdi butun bu orneklerden ne cikarabiliriz? bence uyum sorunu diye bir durum soz konusu olabilir ama bir cok yan faktoru de goz onunde bulundurmak lazim. oyuncunun oynadigi pozisyon, kisiligi, transfer oldugu andaki form durumu, takiminin oyun sistemi gibi bir cok konu uyum surecini belirler. gonul ister ki tabi misimovic gelir gelmez asistleri, golleri siralasin, pino sagdan soldan yardirsin ya da cana gecit vermesin. ama ne yazik ki goruntu bu transferlerin zamana ihtiyaci olacagi yonunde.

    (bkz: bir hagi degil)
App Store'dan indirin Google Play'den alın