• 31
    pazar günü magny course pistinde şampiyonluk için yarışacak. ilk 6'ya girmesi yeterli oluyor. geçen hafta italya'da olduğum gibi bu sefer de orada (fransa) olacağım. kenan'ın şampiyonluğunu görmek nasip olur inşallah. 2007 de olmustu en son. şimdi şampiyonlukla beraber gp 2'ye doğru gitme vakti geldi kenan sofuoğlu'nun. yeni takımla görüşmeleri başladı. hayırlı olsun diyorum şampiyon'a. moto gp ile aynı gün çıkacak bu iş olursa. önce kenan, sonra rossi'yi seyredeceğiz. orada da başarılı olursa ver elini moto gp. allahım bu nasıl bir rüya? yazarken gözlerim doluyor. çok zorluklardan geçti, çok yol aldı. çok kötü anıları oldu. iki abisini de motor kazası sonucu kaybetti. 17 agustos 1999'da ailesinden birçok kişi enkaz altından çıktı. bu kardesinizin sesini duyuyor musunuz türk spor basınında? yarışta kaza yapıyor biz mesaj geçiyoruz ajanslara ve türkiye'deki bütün gazetelere. hiçbir gazeteci gönderilmiyor onun yarışına. laverty şerefsizi arkadan zorluyor geçilmeyecek yerde ve kayıp düşürüyor kenan'ı son 400 metre kala. kenan 1. olarak tamamlasa geçen hafta imola'da şampiyonluğunu kutlayacaktık ama olmadı. ikinci tamamlayabildi. hatta kimse bilmiyor, eğer o kaza bir tur önce olmus olsaydı kenan yarısı sonuncu tamamlayabilirdi anca. çünkü o kaza sonrası freni patlamıstı ve tutmaz hale gelmişti. son tur olmasa, çok az bir mesafe kalmasa yarıştan çekilmek durumunda kalacaktı...

    neyse o kaza oldu bitti diyeceğim.. ama diyemiyorum. aynı şeyi kenan yapmıs olsaydı kıyameti orada koparırlardı. ikisi aynı anda düştü. baktınız mı peki kaç kişi kenan'a yardıma gitti pist görevlilerinden? kenan sofuoğlu tek basına motorunu kaldırmaya calıstı önce. o da 22 tur geçmiş oraya kadar.. ne kadar zor biliyor musunuz siz? kaldıramadı zaten o motoru. bir kişi geldi sadece yardımına. o yardım etti. peki diğeri? laverty şerefsizinin başına tam 7-8 kişi toplandı da yardım ettiler o itin dölüne.

    neyse diyorum her şeye rağmen. basın toplantısı oldu yarış sonrasında. çok pis giydirdim laverty'ye. ağır hakaretler içeren cümleler kurdum. çok mutlu oldum ki kimse bir şey diyemedi. ne bir görevli, ne bir polis. o şerefsiz de önüne bakmakla yetinde. basın toplantısı esnasında protestom devam ederken kenan kardesim uyardı. abi yapmayın dedi boşverin. daha çok konusurlar böyle yaparsanız dedi. haklısın diyerek susabildim sadece. yediremedim bu yapılanları. bunların her biri canlı canlı kamera kayıtlarında var. ettiğim küfürler, basın toplantısı esnasında süregelen protestolarım. ama sadece laverty'nin konustuğu esnalarda. sonrasında zaten eurosport kameralarına yeterince dans ettiğimi düşünüyorum. bir de galatasaray'ı sıkıştırdım o arada :) sonucta her şeye rağmen şampiyonluğa en yakın adayız. mutlu olmak da hakkımız bir yerde.

    kenan sofuoğlu,
    ey güzel kardesim,

    o öyle bir insan ki, şampiyon olamasam bile 2. olarak veda edeceğim diyebilenlerden.

    5 ekim'de istanbul'a inecek. fakat kimsenin haberi yok. orada onu karsılamak için bir organizasyon yapılıyor. ilgilenenelere yardımcı olmak isterim. hatta kenan ile tanısma fırsatınız da olur belki. ne dersiniz ?
App Store'dan indirin Google Play'den alın