resim
Zvjezdan Misimović
Görev:Stratejik Danışman
Takım:Bosna
Yaş:42
Uyruk:Bosna-Hersek
  • 612
    sahadaki topçu topu ayağına aldığında, kafasını kaldırıp etrafa baktığında, topa dokunduğunda ve şut veya pas için topa dokunduğunda bir ışık alırsın ondan. burada referans olarak hagi'yi göstermek zorundayım. sıkıntılı maçlarda o topu ayağına aldığında bir güven hissine kapılırsın. koşmaya başladığında heyecanlanır, pasını çıkardığında veya şut çektiğinde "bu iş olacak" hissiyle izlersin o maçı. uyum süreci bunların dışındadır. futbolda neredeyse temel olarak kabul edilebilecek bu hareketleri herhangi bir futbolcu insanlığın bittiği yerde yamyamların arasında da yapabilir.

    şu an için bu güveni, bu enerjiyi alamıyorum misimovic'ten. uyum sürecinin etkisi şudur; takım ısındığı zaman senin ayaklarına, senin gözlerine bakar. ayağına topu alan futbolcu seni gözleriyle aramaya başlar. sen o süreci atlatabilirsen arkadaşlarına kızabilirsin, onlar da sana rahatça kızabilir. sana lakabınla seslenirler gülmeye başlarsın, şakalaşmaya başlarsın. bunlarla beraber takımda sinerji ve güzel bir hava oluşur.

    yine wenger abimizin sözüdür; "bir futbolcunun takıma uyumu yarım sezondur" der. ama orada bir farklılık vardır. o süreci futbolcu yedek klübesinde geçirebilir, sıkıntı olmaz çünkü arsenal'dedir. adebayor oynamak için iki sezon bekleyebilir hatta. ama bize gelen yabancılara bakış böyle değildir. hemen netice beklenir. onun için misimovic'in işi kolay değildir.

    ilerleyen dönemlere dair beklentilerimizi koruyoruz, futbol olarak olmasa bile ışıltı olarak birşeyler vermesi gerekmektedir. bu bir bakışla da olabilir. neill kenara alındığında bugünkü maçta sahaya bakışı gibi. veya lorik cana'nın pozisyonları izleyişi gibi. umarım her türlü sıkıntılı süreçleri aşar ve o ışıltıyı bize yaşatır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın