• 156
    normal zamanlarda işi, gücü olan, bir yerden ekmek parası kazandığı için önceliğini o işine vermek zorunda olan kişiler barındırmaktadır. yine de sözlüğü açtıklarında, ihbar/onay listesi birikmesin, en azından yazarlara ilgili mesajlar gitsin de, onlar uygun oldukları anda düzeltme yapabilsin diye okuma/silme yapabilmektedirler. ama kendilerinden her zaman, her entry i gerekli yere taşıma, imla düzeltme, mesajla bildirme ( entryi silmeden) beklemek, bana çok acımasız geliyor. zamanımız olduğu müddetçe, bunları zaten iyi niyetle yapıyoruz.

    ekleme:

    sözlük anayasasının kendileri ile ilgili maddesi:

    madde 12. a) moderatörler, aslanlardan aldıkları yetkilerle, sözlüğün işleyişini, kuralların uygulanmasını ve yasaların bağlayıcılığını sağlayan, kurallara aykırı entry ya da başlıkları bulup düzenleyen ya da silen, sözlük formatı dahilinde sözlükle ilgili tüm standartları sağlamaya yükümlü, takdir yetkisini kişisel zevk ve beğenilerine göre değil de, anayasayla korunan sözlük kanunlarına göre kullanan, en azından kullanmaya yükümlü yazarlardır.
    b) moderatörler, sildikleri entrylerin sebebini -mutlaka- bildirerek yazarın çöp kutusuna gönderirler.
    c) moderatörler, imla hatası ve dil bilgisi kuralları barındıran entryleri düzenlemekle yükümlü değillerdir. görevleri bu tarz entryleri yazarın çöp kutusuna göndermektir. lakin, ufak tefek imla hataları içeren entryleri, enrtynin silinmesi, düzenlenmesi ve tekrardan onaylanıp yayınlaması sürecinde yaşanacak zaman ve enerji kaybını önlemek için silmeden düzenleyebilirler. bu tamamen moderatörün keyfiyetine bağlıdır.

    özetle entrynizi düzelten bir moderatör, bunu yapmak zorunda olduğu için değil, yapmak istediği için yapmaktadır. entrylerin düzeltilmesi, taşınması, gözden geçirilmesi entryi yazan kişinin birincil sorumluluğundadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın