resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 367
    galatasaray forması altında oynadığı ilk maç 28 ağustos 1955 galatasaray beyoğluspor maçı olup ilk golünü de bu maçta atmıştır. son maçını ve son golünü ise 23 agustos 1969 fenerbahce galatasaray macinda atmıştır. galatasaray kariyerine golle başlayıp golle veda etmiştir.

    http://www.youtube.com/watch?v=07w4fTXNAUw

    --- alıntı ---

    maalesef vatanımızda spor kültürü açıcısından ortaya konulmuş eserlerden bahsetmek çok zor, hatta olanaksız.

    yazılarına ve ortaya koyduğu fikirlerine çok değer verdiğim ağabeylerimden biri bu durumu şöyle özetliyor " boş konuşmaya akıl almaz derecede düşkün olduğumuzdan,kültürle ilgili her alana biraz yaban durmuşuz..."

    1999 sensinde galatasaray'ın florya'da bulunan ve metin oktay'ın adını taşıyan tesislerine bir metin oktay büstü dikildi. bu tesislere hem isminin verilmesi hem de bir büstünün dikilmesi "vefa adına" harikulade bir olay, ancak bu büyük futbol adamının adına ne doğru dürüst bir belgesel yazıldı ne de onun adına bir ödül konuldu. hatta onu anlatan kayda değer bir kitap bile yazılmadı. elbette ki bu sadece metin oktay'a yapılan bir haksızlık değil, bir arslan nihat (bekdik), bir boduri ve daha niceleri ...
    yurtdışında birçok maça gittim, futbol daha doğrusu spor kültürünün tavana vurmuş olduğunu gözlerimle gördüm. çünkü spor müzelerini gezdim, sporla ilgili yayınevlerini dolaştım, spor malzemeleri satan mağazaların altını üstüne getirdim. sadece bir tek futbolcu için bile onlarca kitap yazılmış oluduğunu görünce, neredeyse kafayı yiyordum. inanın içimden isyan etmek geldi. ve şu soruyu sordumkendi kendime..; bizim yıldızlarımız hakkında hiç mi birşeyler yazılamaz yani? amaan canım ben de neler söylüyorum asırlık camiaların bile elle tutulur nitelikte çok az eserleri varken, sporcuyla kim uğraşacak ? korkarım üstadımın yukarda yazdığım tespiti daha bir kaç asır ! geçerli olacak.

    (bkz: alpaslan dikmen)

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın