• 20
    .....
    maça gelirsek,tipik barcelona ve diğer takım fc oldu. kapandı kapandı rubin, 1-2 tehlikeli kontra yaptı. bunun dışında hep beraber 35 metrede oynanan bir maç izledik. pozisyonlar da buldu aslında barsa ama gol yapamadı. bu sene puana ihtiyacı olan, fizik ve kondisyonu güçlü takımlar barsa’ya karşı mourinho taktiğiyle oynayacak. adam herkese öğretti.

    barça bildiğimiz gibi. 2 senedir ne çok yazdım bu cümleyi, hatta yetmedi yazın ispanya milli takımı için de yazıp durdum. barcelona bildiğimiz gibi, ispanya bildiğimiz gibi. topu al kimseye verme, sadece sen oyna. halbuki ver di mi arada sırada, sen de geriye gel dinlen biraz. yok. ille kendileri oynayacak. ama işte her zaman galibiyete yetmiyor. bir tek messi’nin olmaması bile koca barcelona’yı etkiledi diyerek büyük bir tespit yapmak isterdim, yapamacağım ama. messi’nin oynadığı bir çok maçta da benzeri şeyler oldu zira. yine azıcık ama çok azıcık pozisyon verdiler, bizim buralarda olsa farka gidecek kadar pozisyon da buldular ama olmadı. gerçi henüz böyle bir şey oynayan takımızı göremedim ama, gençliğimde amatörde diye kıvırayım.
    bazen olmaz. top bu, olur öyle. gerçi baskı kurup pozisyon bulmayla ilgili daha teknik ve detaylı şeyler yazmak lazım ama bu yazıda uzun olur, başka bir yazıda detaylandıracağım. nasıl olsa kısa yazacak yetenek yok, uzun uzun yazıyorum ben de.

    ender gelişen rubin ataklarından birinde top barcelona direğinden döndü. son dakikalardı, neredeyse maçı alıyordu rubin. atamayana atarlar bir klişedir ama zaten bütün klişeler doğrudur. doğru olduğu için klişe olmuştur zaten. rubin 1 puana sevindi, barcelona’nın çok taktığını sanmıyorum. grupta sonraki maçta kopenhag galip gelince rubin için iyi mi oldu allah bilir? ama pao devre dışı kaldı, kopenhag maçları çok önemli hale geldi rubin için. kopenhag önemli bir yer bizim için be, onlar devam etsin şampiyonlar ligi’nde. hiç gitmedim ama sempatim var kopenhaglılara.

    o kadar hakemden bahsettik cüneyt çakır’dan bahsetmedik. halbuki yarın sadece onun adı geçecek hakem deyince, bir haftadır maçı tek başına yönetecekmiş gibi lanse edilmesinde olduğu gibi. hepsi bir yana çok başarılı bir maç yönetti. maç 1-1 ve ikisi de penaltıdan. zor kararlar be hocam ve fakat doğru kararlar. çok soğukkanlıydı, diğer tüm hakemlerle şahane bir uyum içindeydi. çok beğendim. elbette oyuna iyi konsantre olmasının da etkisi var ama sahadaki topçuların kendisini zorlamamasının da sebebi var. itiraz olmuyor mu, oluyor. ama adam anlık itiraz ediyor, yerine dönüyor. bizimkiler kusura bakmasın ama oralarda herkes işine bakıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın