• 91
    maçın başlamasına çok az kala stada geldiğim için maç öncesi zirveye katılamadan ailecek direk tribüne girdik. stad full ortam güzel hava güzel bi de çimler maçtan önce ıslandı, tamam dedim bu maçı rahat kazanacağız.

    maç öncesi ve maçın başında tribünler gerçekten çok iyiydi, aksini söyleyen taş olur valla. yeni açık bile baya bi katıldı tezahüratlara. takım da bence eldeki oyuncularla düşünüldüğünde olabilecek en iyi ikinci 11'di. ben olsam kewella başlardım pino yerine.

    takım cana'nın da orta sahada ön tarafta baskı yapmasıyla ilk 20 dakika ibb yarısahasından hiç çıkmadı. paslar ataklar hep bilinçli ve sonuca yönelikti. iki golun de sağ kanattan gelmesi, serkan kurtuluşun çok iyi bir hücumcu olmasının bir sonucuydu. serkan kurtuluş savunma yönünü geliştirip daha sağlam bir fizikle markaj yapmasını ve pozisyon almasını öğrenirse, sabri serkana iyi bir alternatif olur.

    skor 2-0 olduktan sonra, skorun rahatlığı ve fizik gücümüzün bu kadar yetmesi nedeniyle geriye yaslandık. ama pozisyon vermemiz güzeldi. en azından defans ta yapmayı öğreniyoruz geriye yaslandığımızda.

    ikinci yarı ne zaman ki cana oyundan çıktı ve orta saha sadece ayhana kaldı, aha dedim golü yiyoruz. gölgelerin yılmaz savunucusu mustafa sarp oyuna girip ortalıkta kendini kaybettirince ismi mustafa ve barışla birlikte anılması kendisine büyük ayıp olan ayhan tek başına çarpıştı bu yaşında. mustafa sarpa buradan bir iki lafım var, çok kaliteli bir insan ve iyi bir galatasaraylı. ama lütfen severek ayrılalım.

    maç 3-1 olmadan seyirci inanılmazdı, inanılmaz keyif aldım. 3-1'den sonra biraz da gerginlikten performansı düştü ama genel olarak çok iyi bir akşamdı tribün açısından.

    oyuncularla ilgili olarak, insua vasattı bir çok pas ve kademe hatası yaptı. servet daha sakin ve daha iyiydi. neill vasattı, serkan maçın üç yıldızından birisiydi. ayhana şapka çıkardım hiç sorumluluktan kaçmadı her pozisyonun içindeydi. cana tahtaya yazacağım ilk adam olur. süper oynadığı için değil ama yeri doldurulamaz olduğu için.

    pino için ayrı bir paragraf açmak istedim. bu adamda yetenek var ama neden olmadığını canlı seyredince anladım. adam halı saha topçusu, hoş benim takımımda olsa 60 dakika fırça atarım öyle bir adam. gamsız, maç 3-0 da olsa 0-3 de olsa umurunda değil. kesinlikle işimiz var bu adamla.

    aydın da hırsıyla beni şaşırttı ama hala yetersiz bir kaç pozisyonda gol bile atabilecekken eli ayağına dolaştı. misimovic sanki alışana kadar 90 dakika değil de bir devre falan oynasa daha iyi olacak gibi. zaten yumuşak olan orta sahada iyice etkisiz kaldı. baros adamımsın, inşallah sakatlığın çabuk geçer, direk 5 aslan gücünde. kewell varken ilk 11 oynar pino da kenarda seyreder biraz profesyonellik öğrenir.

    bir ayrı paragraf ta mustafa sarp için. hoş yukarda yazdım ama hırsımı alamadım. bütün oynadığı futbol göstermelik. bunca yıldır oynarım seyrederim bu futbolu nerde başım ağrımayacaksa orda olayım şeklinde oynuyor bu adam futbolu. zaten orta sahamız problemli ver herşeyin ortaya mücadeleni yap bu taraftar seni baştacı yapsın ama hal böyleyken seni tribünde aramızda görmeyi çok isteriz.

    genel olarak stressiz ve rahat bir maç izlemeyi özlemişim. arda iyileşip pino kenara alınıp cana ilk 11'de değişmez olunca takım daha da iyi olacak. ben umutluyum arkadaş, bu sene şampiyonluk gelecek. inanalım yeter...
App Store'dan indirin Google Play'den alın