• 18
    herkes belediye galatasaray'a daha yavaş oynuyor, maçı veriyor demeye getiriyor. sami yen'deki son 3 maçtan 2'si berabere bitmiş. evet, belediye gerçekten de galatasaray'a yatıyormuş!

    güzel bir seri yakalandı. son 3 maçta kötü futbol var, ama sonuç iyi. doğrusu sene sonunda eğer bu kötü futbolla şampiyon olunursa, kimsenin aklında kalmaz kötü futbol. şampiyonluk düşünülür. ama tabii ki hem güzel oynayıp, hem de galip gelmek daha farklı. ama her zaman iyi oynanmıyor, oynanmadığı zamanlarda da iyi sonuç almak gerekiyor. bu yoktu işte bayağıdır, bu özelliği geri kazanmak sevindirici. ayrıca savunma da artık belirli bir sisteme oturdu, rakiplere geçmişe oranla daha az pozisyon veriliyor. ufuk, keşke daha önceden şans verilseymiş.

    cana ilk 11 başlar artık umarım. sarp/ayhan/barış üçlüsünden en fazla bir tanesi bu takımda oynamaya müsait. ikisi bir arada olmaz. defalarca gördük bunu artık. sarp - ayhan'dı mesela orta saha geçen maç, ileriye çıkamadık, oyunun temposu çok yavaştı. böyle olunca pino, kewell, misimovic de etkili olamıyor haliyle. kewell stopere kadar geliyor neredeyse top almak için. cana-ayhan-misi(elano) şeklinde olamlı orta saha. o zaman misimovic de etkili olur, kewell da, baros da. topu ileriye taşırız çünkü. ayrıca, cana için yabancı kontenjanı sorun olursa da pino yerine aydın oynar; ki bana göre bu sene aydın gerçekten farklı. daha azimli, daha çok çabalıyor. karpaty maçının son dakikasındaki gol gelmeseydi aydın şuan baş tacıydı zaten.

    tek eksik nokta orta saha. bu da tüm takımı etkiliyor. belediye'nin kontralarına, defansın arasına atılacak ara paslara dikkat edilmeli. beşiktaş maçında gördük, her ne kadar galatasaray savunması o kadar ileride basmasa da belediye tehlike yaratabilir. ibrahim akın da iskender de hızlı oyuncular.

    taraftar desteği ve dediğim orta saha üçlüsü ile bu maçta puan kaybı olmaz. ama yine ayhan-sarp olursa orta sahada, yine stresli bir maç bizleri bekler.

    fenerbahçe deplasmanına kadar puan kaybı olmadan gidilirse çok iyi olur. tabi bu sırada takıma arda da katılacak, ki arda'nın ne kadar da önemli olduğunu görüyoruz kaç maçtır. maç sıkıştığında, defansa gelip topu ileriye taşıyan isimdi arda. önümüzdeki hafta ankaragücü maçında muhtemelen oynayacak, ama önce şu maç kayıpsız atlatılsın da hele.

    bir de unutmadan, parçalı formalı bir galatasaray istiyorum bu maçta ben.

    http://jaimelesport.blogspot.com/...ayhan-misimovic.html
App Store'dan indirin Google Play'den alın