resim
Ariza Makukula
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:43
Boy:1.90
Uyruk:Portekiz
  • 128
    sezon başı trabzonspor ve kayserispor'un kendisiyle ciddi anlamda ilgililendiğini biliyoruz. yalnız o dönemlerde bonservis bedeli olarak 4-5 milyon euro lardan söz ediliyordu ve bu iki kulüpte bu bonservis bedelini yüksek bulup kendisinden vazgeçti. özellikle şenol güneş'in kendisini çok istediği belirtiliyordu. esasen makukula'nın da olduğu bir trabzonspor şampiyonluğun en güçlü adayı olurdu bu ligde. bütün bu gelişmlerden sonra makukula'yı ligimizde göremeyeceğimizi düşünürken transfer sezonunun son günü manisaspor beklenmedik bir hamleyle makukula'yı kadrolarına kattı ve ne hikmetse bonservis bedeli olarak sadece 2.5 milyon euro ödediği söyleniyor.

    kayserispor'da oynarken kendisini defalarca canlı olarak izlemiş birisi olarak konuşmam gerekirse ,makukula kesinlikle santrafor tanımının ta kendisi. en büyük handikapı temposunun olmaması, koşmayan, pres yapmayan bir oyuncu ama müthiş bir hava hakimiyeti ve harika bitiriciliği onu geçen sezon ligimizin en değerli oyuncularından biri yaptığı gibi bu özellikleri sayesinde ligimizdeki ilk sezonunda rahatlıkla gol kralı olmayı başardı. yalnız canlı izlediğiniz takdirde oyun içerisinde zaman zaman kaybolabildiğini gözlemliyorsunuz, bazen ağır oyuncu olmasından dolayı çekilmez olabiliyor ama ne zaman ne yapacağının da belli olmaması, herhangi bir karambolden gol çıkarabilme gibi özellikleri onun sürekli sahada kalmasını gerektiriyor.

    yine bu sezonda gelir gelmez ligimize damga vurdu makukula. özellikle trabzonspor'a attığı 2. gol onun ceza sahasının dışından da ne kadar etkili olduğunu gösterdi bize, kayserispor'da oynarken ceza sahasının dışından gol atmayı bırakın kaleyi yokladığını pek hatırlamıyorum ben. eğer bu özelliğiyle de goller atmaya başlarsa rakip defans oyuncularının vay haline. birde temposunu biraz daha arttırabilirse kesinlikle bu sene ligimizde 30 golün üstüne çıkacaktır.

    şahsen makukula'yı zamanla kayserispor'un çok arayacağını düşünüyorum. geçen sene sırf cangele'nin varlığıyla gol kralı olmuş makukula, bu sene arkasında cangele'ye ilaveten selim teber ve santana'nın olduğu bir takımda çok daha etkili olurdu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın