resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2705
    "barcelona da oturmuş bir pas şablonu oyunu olmasından dolayı başarılı olan teknik direktördür". barcelona yı cruyff un ayrıldığı 95 sezonundan 2003e kadar hiç izlemeyenlerin bol bol attığı bir yalan.

    o 8 senede, van gaal ın 2+1 senede oynatmaya çalıştığı pas oyunundan başka, asla total futbol peşinde koşmamıştır barcelona. rexach olsun, antic olsun boby robson olsun,serra ferrer olsun takımı bırakın ileri götürmeyi iyice geriletmişlerdir.

    8 seneden bahsediyorum. hani van gaalın 3 senesini çıkar. 5 sene boyuncu kellesi kesik tavuk gibi oynayan bir takımdan bahsediyorum. ki cruyff un son seneside felaket bir senedir hani pas futbolunun yakınından bile geçmez. ama o detayları sen bilmezsin o yüzden boşver.

    rijkaard barcelona'nın köklerine dönmüştür. hollanda kökenli futbol anlayışı ile, pası barcelona ya geri getirmiştir.

    eskiden xavi-iniesta olsa ben de öyle oynatırımcılar vardı, şimdi barcelona zaten pas takımı yaeaea ciler var. argümanlar tükendikçe yenilerini uyduruyor şu "türk futbolunun gerçekleri yaaaeee" ciler.

    tanım: kötü hoca, barcelona yı ben de öyle oynatırdım. galatasarayı ve türkiye'yi tanımıyor. alllaeh yardımcınız olsuuaaauan..

    aziz matta nın hatırlatmasıyla edit: barça 1998-99 sezonu şampiyonluğundan rijkaard'ın ilk şampiyonluğuna kadar bir tek kupa bile alamadı. ama neyse sen bilmezsin türk futbolunun gerçekleriyle meşguldün o sıralar di mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın