• 92
    bucaspor – galatasaray : 0-1

    yine tek farklı kazandı galatasaray, yine son 2 hafta olduğu gibi 3 puan aldı. bu galibiyetlerin ikisi deplasmanda, önemli. en azından istatistiki açıdan.

    arda’nın yokluğu, yabancı sınırlaması, sabri’nin, balta’nın sakatlığı derken yine farklı bir kadroyla çıktı takım. sağ bek serkan, elano kulübede, sağ açık pino, orta sahanın göbeğinde ayhan ile sarp, önlerinde misimoviç.

    cana yok ! neymiş yabancı sınırı. yemezler. bu takımda kadroyu şöyle yazarım tahtaya. arda, kaleci, neill, baros, cana. sonra bakarım neresi eksik kalmış, yabancı sınırı için ne yapmak lazım diye. çok bilenler arda yok diye böyle bir kadro çıktığını söylüyor, oynamasın abicim pino. bu takıma en çok lazım adam cana oynasın, çizgide ister serdar özkan oynasın, ister aydın, isterse barış oynasın. ne fark ediyor ki?
    pino demişken, son dakikalarda sarp boşken pas vermediği pozisyon var. orada kaleye vurulur arkadaş, vurulucak pozisyonda kaleye vuran adama bir şey demem. bugün bayern-köln maçında benzeri oldu, adam pası podolski’ye vermedi. podolski bir sürü saydırdı arkadaşına. haksızdı. ama o pozisyonun içindeyken fark edemez futbolcu. benzeri bizim maçta da oldu. sarp küfür etmiş. o da olabilir, hep söylüyorum futbol hijyenik, kibar, elit bir oyun değil. kewell fuck off deyince, mesut özil a.q. deyince iyi, sarp deyince kötü. yemezler !

    galatasaray rakip kaleye gidemiyor, gitmekte çok zorlanıyor. arda olmayınca takımın hücum gücü çok gücüyor. ne ileri gidebiliyor e ileride top tutabiliyor. kewell’ın formsuzluğu da bunda etkili elbette. bu takımda topu ileri taşıyacak ve orada tutacak adam kewell’dı dünkü maçta.
    pino iyi futbolcu, hızlı ama açık alan bulamadığında çok etkili değil. elbette dar alanda yapmak istediklerini sahanın durumu da engelledi ama yine de kontra oynadığımız zaman daha faydalı olacak.
    sahadan en çok etkilenen adam misimoviç’ti elbette. çalım atmak istediği her pozisyon top ayağına dolaştı.
    kadroda ayhan ve sarp’ın önünde oynaması da dezavantajı. ayhan iyice stoperlerin arasına girip top alıyor. bu sebeple çok yavaş rakip alana geçiyoruz. ayhan’a destek olması gereken adam mustafa sarp yine gizlendi rakiplerin arkasına. hiç boşa çıkmadı. ayhan adeta tek başına orta saha oynadı. bu da forvetle savunma arasında, misimoviç’le ayhan arasında büyük bir boşluk oluşmasına sebep oldu. böyle bir oyun düzeninde etkili olmak mümkün değil. bu bölgede cana’nın oynaması bu alanın daralmasını ve daha etkili bir orta saha oluşturacaktır.

    artık taşlar yerine otursun. ideal kadroyu bekleyemeyiz. çünkü belki hiçbir zaman belki de en fazla 2-3 maç ideal kadroyla sahada olabileceğiz. futbolun doğası böyle. rijkaard’ın artık bunu iyice anlaması, gerekli esnekliği göstermesi gerekiyor.

    eldeki kadro itibariyle bir çok farklı kadro ve oyun şekli başarıyla uygulanabilir. çok zor değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın