resim
Shabani Christophe Nonda
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:Santrfor
Yaş:47
Boy:1.82
Uyruk:Kongo DC
  • 891
    http://www.ajansspor.com/...0917/nonda_soku.html

    --- alıntı ---

    galatasaray' ın başı dertten kurtulmuyor... sarı-kırmızılı kulüp bir yandan sakatlıklarla boğuşurken diğer taraftan fıfa'dan gelen haberle sarsıldı. geçen sezonun ocak ayında kongolu golcü nonda ile yollarını ayıran galatasaray yönetimi bu işi hallettiğini düşünürken kongolu golcü paralarını alamadığı gerekçesiyle sarı-kırmızılı kulübü sessiz sedasız fıfa'ya şikayet etti. olayı araştıran fıfa yaptığı geniş çaplı soruşturmanın ardından galatasaray'ı nonda'ya 3.5 milyon euro ödemeye mahkum etti. fıfa'dan gelen bu haber karşısında neye uğradıklarını şaşıran yönetim iyice köşeye sıkıştı. galatasaray başkanı adnan polat'ın bu gelişmenin ardından hemen futbol a.ş. genel müdürü adnan sezgzin'le acil bir toplantı yaptığı gelen bilgiler arasında. başkan adnan polat'la görüşen adnan sezgin'in nonda ve menajeri ile irtibata geçtiği belirlendi. en kısa süre içinde nonda için fransa'ya gidecek olan adnan sezgin'in anlaşma zemini arayarak bu rakamı aşağı çekmeye çalışacağı öne sürüldü. geçmiş yıllarda fıfa'da dosyası hayli kabarık olan galatasaray'ın bu olaydan hafif sıyrıkla çıkmak için her yolu deneyeceği öğrenildi.

    kongolu futbolcu nonda'nın yakın çevresine, "beni bir çırpıda harcadılar ve hakkımı vermediler. galatasaray'da oynadığım dönemde elimden geleni yaptığıma inanıyorum. bu nedenle bu davranışı kabullenemiyorum. bana yaptıklarını bir başkasına yapmasınlar. bu nedenle davacı oldum, paramı kuruşuna kadar istiyorum. galatasaray'da beni kapının önüne koydular. ben gittikten sonra ligde aldıkları neticeler ortada" dediği belirlendi.

    --- alıntı ---

    ortada hakkımı istiyorum diyen bir futbolcu var ama 3,5 milyon euro gibi yüksek bir ceza ne sebeple kesilmiş anlamadım. umarım bir açıklama yapılır kulüp tarafından... geçmişten kalan alacakları ve kalan 3 aylık sözleşme süresinde ödenecek miktar 3,5 milyon euro mu ediyormuş?..
App Store'dan indirin Google Play'den alın