• 1
    bu durumu irdelediğimiz zaman daha iyi oynamasının apaçık üç nedeni olduğunu görüyoruz. bu nedenlerin birinin bile 4-3-3 veya 4-2-3-1 in kanat oyuncusu için çok kötü bir durum olmasına rağmen arda' nın durumunda hepsi mevcuttur.

    bakalım o nedenler neymiş?

    1. galatasaray'da arda'nın arkasındaki bek hakan balta hücuma çok az katkı yaparken* milli takımda ismail o kadar katkı yapıyor ki hücuma dolayısıyla arda'ya da destek oluyor. arda mı sol açık ismail mi belli olmuyor. tabi bu durum arda'yı epeyce rahatlatıyor.

    2. galatasaray gibi orta sahanın çok büyük önem teşkil ettiği bir sistemde oynayan bir takımda orta oyuncularının hemen hepsinin topu ileri taşıma ve nispeten iyi bir top dağıtma özelliği olması gerekirken galatasaray sezon başından beri hemen hemen her maç bam ile oynuyor. ve bam grubunda demin saydığım özelliklerden hiçbiri bulunmuyor. dönüp milli takıma baktığımız zaman emre gibi hamit gibi orta sahada çok zeki ve ileriye doğru iyi tercihler yapan, hücuma çok iyi destek veren oyuncuların bulunduğunu görüyoruz. tabi bu durumda arda'nın rahatlamasına ve enerjisinin nispeten daha geniş bir zamana yayılmasına olanak sağlıyor.

    3. arda galatasaray da kaptanlık gibi sorumluluğu çok ağır bir mevkiyi üstleniyor. normalde arda'nın kaptanlığı kaldırabileceğinden pek bir şüphem yok fakat galatasaray taraftarı sağolsun işleri hiç kolaylaştırmıyorlar. milli takıma bakınca yine arda dan çok şey bekleniyor ama takıma liderlik etmesi değil. bu durumda bir kısım yüklerin sırtından azalmasını sağlıyor.

    aslında bunları hepimiz biliyoruz ancak hala milli takımda daha iyi oynamasını milliyetçiliğine falan bağlayanlar var. allah akıl fikir versin diyorum onlara. emin olun arda milli takımda nasıl ülkesi için ter dökmenin heyacanıyla daha hırslı oynuyorsa galatasaray da da aynı hırsı metin'in formasını giymekten, küçükken soda kolisi üzerinde kale arkasında oturarak izlediği adamlarla aynı takımda oynamanın heyacanıyla ve tuttuğu takımın başarısı için ter dökmesinin mutluluğu sayesinde gösteriyor.

    benim ukdemdi. doldu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın