• 1287
    zeminde şu an drenaj ( fazla yağmur ve sulama suyunun tahliyesi) yapılmakta. drenaj çim köklerinde biriken suyun drenflex borular aracılığı ile mevcut zeminden uzaklaştırılması işlemidir. zemine % 2-3 eğim ile açılan kanalların içine drenaj keçesi serilmesi ile başlar drenaj keçesi drenflex borusunun içine toprak, çamur vb yabancı maddelerin girişini önler. aynı zamanda suyun delikli drenflex boruların içine daha rahat iletimini sağlar. bu işlemin ardından drenflex borusu serilir, borunun üzerine 3 numara dediğimiz kalın mıcır serilir. ardından drenaj keçesi bohça misali kapatılıp üzeri toprakla kapatılır.

    yerden ısıtma sistemi yapılması için öncelikle drenaj sisteminin kurulması gereklidir. yerden ısıtma sisteminde ise polipropilen esnek borular kullanılmaktadır. bu sistem ise mevcut bir kazandan alınan suyun borular aracılığı ile devirdaiminin sağlanması ile oluşturulur. tt arena'da kazan dairesi yapılmıştır. stadın üzerinin kısa vadede kapatılmayacağını hesaba katarsak yerden ısıtma yapılacaktır. keza yerden ısıtma sisteminin maliyeti uçuk rakamlar değildir.

    yerden ısıtma sisteminin ardından zemin minimum 30-40 cm kalınlığında elenmiş bahçe toprağı ile kaplanacaktır. bu miktarda değişiklikler olabilir. sağlıklı bir çimin yetişmesi için minimum 15 cm toprak gereklidir. toprak serilip düzeltildikten sonra çim serim işlemine geçilecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın