• 122
    bizler için kabul etmesi zor geliyor ama belçika a milli futbol takımından kadro kalitesi açısından biraz daha zayıf görünüyor. evet doğrudur fazla sayıda yetenekli, gelecek vaadeden ve yıldız olmaya aday futbolcumuz var. yıldız adayı futbolcu sayımız fazla olsa da son 10 yılda çıkardığımız yıldız futbolcu sayısının bir elin parmaklarını geçmediği yadsınamaz bir gerçek.. yani genel olarak overrated oluyor bizim yetenekler.

    onların oyuncuları genç yaşlarında avrupa'da kalburüstü takımlarda oynuyor. vermaelen, fellaini, hazard ilk akla gelenler...

    hazard'dan örnek verelim. kendisi avrupa kulüplerinin gözde futbolcusu. peki ya arda turan? evet ülkenin en yetenekli futbolcusu.. belki de hazard'dan bir kaç gömlek üstündür. yıllardır avrupa'dan teklifler geldiği söyleniyor. newcastle, tottenham, arsenal hatta barcelona ve real madrid... yıllardır avrupa'ya transferiyle ilgili spekülasyonlar gırla gidiyor. peki ya geçen günlerde kulübün resmi sitesinden de açıklanan transfer teklifi ne kadar? 11 milyon euro . zira bu fiyat eden hazard'ın bonservis bedeliyle karşılaştırılamaz.. ülke futbolunun en etkili futbolcusunun bonservis bedeli en fazla 15 milyon euroluk arda turan. ama sanki elimizde potansiyelli futbolculara yazık ediyoruz gibime geliyor. arda turan 23 yaşında ve hala büyük kulüplerde oynayacak. avrupa'da o işler öyle olmuyor pek. fellaini 20'sinde gidiyor premier lige.. messi iniesta casillas gibi futbolcular hep takımlarında 18 yaşından itibaren oynayarak yıldız oldular. peki ya bizde nasıl oluyor o işler? necip uysal' a şans verilecekken yerine 30'unu geçmiş ispanya ikinci ig topçusu mehmet aurellio 'yu almayı uygun görüyor beşiktaş yönetimi. hatta bu transfer türkiye genelinde beğenilen yerinde bir transfer olarak görülüyor. milli takımda ön libero sıkıntısı varken genç necip ümit milli takıma uygun görülüyor.

    mehmet demirkol'un da dediği gibi biz belki de belçika'nın önünde ikinci olarak gruptan çıkacağız belki almanya'nın bile önünde olabiliriz.ama dördüncü de olursak kimse şaşırmamalı bence.

    (bkz: kötüleneceğini bile bile entry girmek)
App Store'dan indirin Google Play'den alın