• 20
    kaptanlık, liderlik demektir. kaptanlık yapacak kişi her zaman takım arkadaşlarını kollamalı, zor zamanlarda takımı toparlamalı, anlaşmazlıkları çözmeli, arkadaşlarına güven vermelidir. galatasaray'ı izlediğim bunca yılda bu işi hakkıyla yapan iki kaptan gördüm, cüneyt tanman ve zaman zaman agresif davranışları olsa da bülent korkmaz.
    ben, arda turan'da bu vasıfların çoğunu göremiyorum. kendisine yöneltilmiş bir suçlama olarak algınmasın bu, yapısı itibariyle arda turan liderliğe uygun değil. gözlemlediğim kadarıyla baskı kaldıramayan bir yapısı var ve çoğu zaman anlaşmazlıkları çözmek şöyle dursun, bizzat bunların kaynağı olabiliyor.
    şu kadro yapısı içinde kaptanlık görevini hakkıyla yürütebilecek çok futbolcu var bu takımda, başta lucas neill sonra harry kewell ve en kötü ihtimalle ayhan akman. ama daha en başta sırf küstürmemek adına arda'ya o pazubandı verme hatasını yapan yönetimde onu geri alabilecek cesaret mümkün değil yoktur. kaldı ki bir futbol takımının kaptanını neden teknik direktör değil de yönetim atar, onu da anlamış değilim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın