resim
Hakan Kadir Balta
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray U19
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
  • 555
    çok değil, geçen sezonun ikinci yarısına bi gidek hele ha?

    şöyle bir servet'le rijkaard'ın arası açıldı lafları arttığında, servet gidicem diye tutturduğunda neler oldu bi hatırlayalım he? caner erkin vardı. solak. hızlı, koşuyor. ileriye de çıkıyor. rezalet savunması var ama idare ettirebiliyorsunuz. servet'i kesiyor rijkaard ve neill'ın yanına hakan'ı koyuyor. hatası yok, neill'le birlikte savunmada doğru paslaşmalarla ortasahaya ulaştırıyor topu ama ortasahada iş yok.

    solda caner ileri geri koşup arkasını açıkta bırakınca, hop hakan kademede. neill'le uyumlu. ikisi de topu kontrol etmeyi, isabetli pas atmayı biliyor. hakan'dan ancak statik bir dörtlü savunmanın sol oyuncusu olur solak olduğu için. ama artık defansın solu diye birşey yok günümüz futbolunda. sol bek var. yani ileriye çıkan, yeri geldi mi ortasahayı kalabalıklaştıran, yeri geldi mi önündeki açık oyuncusunu içeriye kat ettirip kendisi dip çizgiden orta açan yada kaleye şut çeken bekler var.

    hakan ayaklarına hakim ama yavaş. atletik özellikleri kısıtlı ama bir o kadar da soğukkanlı bir adam. ama bir bek nasıl olmalı? caner erkin'i düşünün. ortalarını biraz daha düzeltip savunma bilgisi ekleyin; yani hem atletik, ayağına hakim hem kondisoyonu yüksek hem de savunmayı bilen, sonuna kadar mücadele eden.

    hakan'a bakın; atlet değil, ayağına hakim ama kondisyonu yüksek değil. savunmayı biliyor ama bi gökhan gönül'ün sağ bekte yaptığı gibi cebelleşebilecek mücadele gücü yok. ve fakat bir o kadar da soğukkanlı, pozisyon bilgisi üst düzey.

    bunları zaten geçen sene servet kenarda otururken çokça kez gördük. fizik olarak ve tarz olarak aslında pique'nin türkiye şubesi hakan balta.

    evet bu sene rezalet oynuyor, arkasından ne belalar okutuyor ama arada bir de sakinleşip objektif bakmak lazım. eğer insua geldiyse, ki geldi gibi gözüküyor, o zaman hakan, çağlar döndükten sonra sol bek rotasyonundan da tamamen çıkma şansı bulacak ve gökhan - hakan - servet üçlüsü neill'ın yanında rotasyona dahil olacaklar.

    şimdi düşünün; sami yen'deyiz ve misal kasımpaşa'yla falan oynuyoruz. hakan'la neill'ı koyun yan yana. hem savunma bilgisi hem de teknik kapasite mevcut kadro dahilinde tavan yapsın sahada. sivas deplasmanına mı gittik? al servet'i neill'ın yanına koy çağlar'ı beke. sertliğin ve mücadele gücün artsın. ortasahan biraz daha fazla çalışır, gelir geriden top çıkartır ama sert deplasmanlarda da yılmayız.

    az buçuk sakinleyip teknik ve fizik yeterlilikleri gözden geçirmek lazım. şuan kafa olarak da fizik olarak da kötü durumda, onun farkındayım. ama en azından insua'yla birlikte asıl randımanı alacağımız bölgeye çekebilicez hakan'ı. en azından bu kadar yediği laftan sonra bir nebze de olsa kendini affettirme imkanı olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın