resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2997
    29 agustos 2010 eskisehirspor galatasaray maci sonrası lig tv muhabiri pınar argun'un; "arda, önce tebrik edelim... karanlıktan aydınlığa derler ya, bugün eskişehirspor galibiyeti galatasaray için bi nevi öyle oldu" cümlesi üzerine şu sözleri söylemiştir:

    "evet, takım arkadaşlarımı tebrik ediyorum. buraya gelen az sayıdaki taraftarlarımıza da teşekkür ediyorum; bizi destekledikleri için. gerçekten zor günler yaşıyoruz, bu bir gerçek. galatasaray takımına yakışmayan günler... ama burdan hep beraber el birliğiyle çıkacağız, çünkü iyi günde herkes galatasaray takımı futbolcusu, iyi günde herkes galatasaray takımı taraftarı, iyi günde herkes galatasaray takımı başkanı olabilir ama işte bugünlerde birlik ve beraberlik olmak lazım... burdan adnan polat'a da, taraftara da çok teşekkür ediyorum... ne olursa olsun, ne kadar eleştirilse bile her zaman takımın yanındaydı, en kötü günde bile... daha bugüne kadar ağzını bile açıp bize bir şey söylemedi; destekten başka... o yüzden başkanımıza da teşekkür ediyorum. hocaya çok teşekkür ediyorum... yani bu bizim için bugünkü mücadele bir onur mücadelesiydi, çünkü çok önemliydi, çok sıkıntılı günler yaşıyoruz..."

    kaynak: http://ligtv.com.tr/...=1&hid=77404

    konuşmanın devamını yazmaya gerek duymadım; istediğim bilgi bu bölümde mevcut. felaket senaryoları üreten ya da gece rüyasında gördüğü fantezileri, sabah uyanınca haber yapan gazeteciler gibi hayali senaryo yazmak istemiyorum ama içimden geçen şu duyguyu da paylaşmak istiyorum: arda turan'ın frank rijkaard ile bir sorunu var...

    bu sözlükte daha önce de dile getirildi bu durum ama ben dün akşam, arda'nın bu konuşması sırasında, bunu gerçekten hissettim ve hislerime de güveniyorum. herkesin iyi günde futbolcu, taraftar ve başkan olabileceğinden bahsetmiş de teknik direktör olabileceğinden bahsetmemiş... rijkaard'ın işi çok mu kolay? siz iyi oynayınca; "en büyük futbolcular, yaşasın futbolcular...", siz kötü oynayınca; "tu kaka rijkaard"... sevgili arda; emin ol ki, kötü günde en zor iş; teknik direktör olmak... hatta, suçlu da olsa, suçsuz da olsa, kapının önüne konacak ilk kişi de teknik direktördür... ha bir de, keşke başkana "başkanımıza" diyerek sahip çıktığın gibi, hocamızı da "hocaya" diyerek uzak mesafade tutmasaydın... inan ki, galatasaray taraftarı olarak içime oturdu... (konuşmanın sonlarına doğru; "her zaman, takım arkadaşlarım, hocam ve başkanım biliyor ki; takım için ne iyi olursa ben onu yapmaya çalışıyorum" demiş olduğunu da bilerek bunları söylüyorum...)

    bugüne kadar ismi altında, hiçbir galatasaraylı futbolcuya olumsuz eleştiri yapmamış olmakla birlikte, bu da şahsım adına bir arda turan eleştirisi değildir. hatta hakkında daha önce yazdıklarım da kanıtıdır ki; kendisini severim, sayarım... en çok istediğim şeylerden biri de, onu "gerçek arda" gibi oynarken ve galatasaray'ın başarılarında pay sahibi olurken görmektir... ama diğer yandan da, frank rijkaard'ı da severim, sayarım... hele de şu kötü günlerde en büyük destekçilerindenim... ve üzülerek görmekteyim ki; kaptanım ve teknik direktörüm arasında ters giden bir şeyler var... rijkaard ilk geldiği günlerde, arda onun "küçük prens"i gibiydi... el üstünde tuttuğu da gün gibi ortadaydı... şimdi aralarına hangi kedi girdi bilmiyorum... arda'nın yapmış olduğu bu konuşma, belki de gerçekten "o anlık" söylemlerden ibaret olup, hiçbir "yan anlam" içermemekteydi; belki de ben "öküzün altında buzağı aramak"tayım... ama içimden geçenlere de engel olamamaktayım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın