• 39
    captano bana attığı pm ile bir şey sordu;

    -----alıntı-----

    "baba selam. bir amca vardı. bembeyaz uzun saçlı, bembeyaz uzun sakallı.elinde kocaman sarı-kırmızı tespihle cimbom cimbom çekerdi. bazen tophanede nargilecilerin orda görürdümçok eskiden. kimdir o, bilirsen sen bilirsin."

    -----alıntı-----

    saygıdeğer captano'm. kimdi o biliyormusun! evliya. (bkz: karıncaezmez şevki) hiç senin yanından geçerken sana "selametle" demedi mi! derdi halbuki. herkese derdi. her şeyini kaybettikten sonra tam anlamı ile çaptan düşene kadar çamaşır suyu ticareti yaparak geçimini temin etmeye çalışıyordu. güğümle alıp bakkallara dağıtırdı. sonra güğümleri de taşıyamaz hale geldi. kaldı o büyük tespihe.

    tespih'in hikayesini de yazayım kaptan.

    biz o tespihlere "kıbrıs tespihi" diyorduk o zamanlar. kıbrısta turistik eşya dükkanlarında satılırdı. meğerse çorum ilimizde imal edilip kıbrısa yollanırmış. bir tanıdığına rica edip çorum'dan getirtmişti tespihi. işte o tespih ile "cimbom, cimbom" çekerdi.

    yaaa kaptanım sen evliya'yı görmüşsün.

    -seni seviyorum kaptan. sağol varol. gözümden yaş, hafızamdan bir altın damlasının daha akmasına neden oldun. iyi ki varsın bu sözlükte.
App Store'dan indirin Google Play'den alın