• 1
    efsane bu adamla başlar. türkiye'de ilk tribün grubunu (bkz: çeşmemeydanlı fenerbahçeliler) kuran takımın fenerbahçe olmasının yanı sıra ilk olarak amigoluk müessesesini çıkaran da fenerbahçe taraftarıdır ve bu adam türkiye'deki ilk amigodur. bununla aynı döneme denk gelen bizim karıncaezmez kitleleri coşturucu manada bir faaliyette bulunmadığı için de "amigo" sayılmaz. o dönemlerin ikinci amigosu beşiktaş'ın kafa sabahattin'idir. orhan abi filan kafa'dan sonra gelir. kafa sabahattin bu günlere kadar gelen reis olayının da yaratıcılarındandır biraz. semt grubunun lideridir, ekibi vardır, bileğine çok sağlam bir elemandır.

    neyse konu dağılmasın. türkiye'de futbol kitlesel hale gelmeye başladıktan sonra tribünde "hadi arkadaşlar" tribini bu abi öne fırlayarak bitirmiş ve o bas bariton sesi ile büyük kitleleri susturarak kendiliğinden ve spontane tezahüratlar yerine uyumlu tezahüratını kitlelere kabul ettirmiştir. ne yazık ki ilk çıktığı zamanlarda çok ciddiye alınmamışsa da eskişehirspor amigosu orhan'ın anadolu da yarattığı devrim ile hak ettiği övgüye mazhar olmuştur.

    1924 doğumlu. 2004 te 80 yaşında vefat etti. adam taa taksim stadını ayağa kaldırmış zamanında. 1970 lerde bile şevki abi ile birlikte dolmabahçe'yi inletirdi.

    -süha: bir baba hindi
    -taraftar: heeey allah
    -süha: cim boma bindi
    -taraftar: heeey allah
    -süha: cim bomdan indi
    -taraftar: heeey allah
    -süha: kartala bindi
    -taraftar: heeey allah. yallah yallah heey allah. yallah yallah heey allah.

    bu tezahüratı 70 lerde biz de kullandık, bizim "amigo orhan"la. tabi cim bomun yerine feneri koyarak.

    -baba allah rahmet eylesin. nur içinde yat inşallah.

    (bkz: süha erge)
    (bkz: seha erge)
    (bkz: baba hindi süha)
App Store'dan indirin Google Play'den alın