resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 348
    bir tek o'nun yerine başkalarını koymaya çalış(tırıl)mamıştık. sonunda bize o'nu da yaptı(rdı)lar.

    şu anda bana format gereği yukarıdaki cümlenin sonuna tanım yapmamı isteyen moderatörler gibiydi...

    "dediğim efsane kralımız"

    sahi, öyle olmadı mı? bir hatırlayın bakalım... galatasaray ruhunu, metin oktay parçalısını, metin oktay pazubandını, metin oktay formasını, metin oktay... hatırladınız mı? bir dönem ne çok bahsi geçmişti. "yaşasın yeni kral!" diyorduk, demiyor muyduk? hep beraber demedik mi? kandırılmadık mı? kaldı ki, ondan önce metin oktay'ın giydiği formaya ihanet edenlere tapıyorduk, kaldı ki, aramızda halen tapmakta olanlar var. yok mu?

    biz çoğu zaman, 2288 ile yutturulmaya çalışılan forma uğruna metin oktay'ın parçalısını bile giymek istemedik...

    "ayyyy mor forma giyelim bize çok yakışıyooooo..."

    metin oktay'ın galatasaray'ı, metin oktay'ın forması, futbol dediğimiz oyunun sadece "oyun" olduğu dönemde, yöneticilerin egolarının olmadığı, futbolcuların para uğruna şerefini haysiyetini satmadığı, taraftarın 3 fazla kombine için dinini kitabını satmadığı dönemde aşk'tı... tutkuydu... bir takım tutmaktan, bir ideolojiye sahip olmaktan, bir duruşu yaşamaktan çok daha fazlasıydı.

    metin oktay bilir, 55 yaşındaki babam bilir bunun ne demek olduğunu. paranın kirli yüzüne dokunmamış futbolcu bilir. şimdilerde ise... neyse be usta. al sana 3 tuğla, 100 gram çimento, iki yudum su... bana bir ev lazım, aklımın erdiği, cebimin alabileceği budur. ama sen dersen ki, bu işler umutsuz olmaz, onun da bizde hesabı yapılmaz.

    galatasaray'ı, adamlığı, futbolculuğu, işçiliği, emekçiliği, namusu, şerefi, haysiyeti ve sevgiyi bütün benliği ile yaşayan büyük galatasaray'lı metin oktay'dır.

    gerisi...
App Store'dan indirin Google Play'den alın