resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2596
    kendine galatasaray taraftarı diyen bazı kişilerin ne kadar haramzade olduğunu gördüğümüz sözde teknik adam. sırf ismi olan bir adam için hem galatasaray futbolcusunu, hem camiayı eleştirenleri gördükçe galatasarayımın düştüğü duruma üzüldüm.

    hala utanmadan sıkılmadan kendisini savunanlara sormak istiyorum, ne ışık gördünüz takımda da savunuyorsunuz bu adamı? istediği futbolcular alınmıyormuş. o zaman sen futbolcu yarat.

    nasıl jup derwall'ler, fatih terim'ler, lucescu'lar kalkıp kendi bütçelerine göre yararlı futbolcular transfer ettiyseler sende aynısını yap. teknik direktörlük buna denir işte. yönetimin önüne 50 milyon euroluk transfer listesi koyarak teknik direktörlük olmaz.

    galatasaray tarihinde hiç bir teknik adam senin gibi rahat olmadı. geçen yıl ki galatasary tarihinin belki de en iyi kadrosu ile lig üçüncülüğünü zor elde ettin. bugün ki karpaty maçında herkes hakan balta'ya saldırıyor ama kimse demiyor ki bu rijkaard neden 90 dakika hakan balta'yı eric abdal misali koşturuyor diye. adam daha elindeki kadroya göre taktik belirlemekten aciz. karpaty gibi 3.sınıf bir takıma karşı 8 defansif oyuncu ile sahaya çıkıyor koskoca galatasaray. ama kimse rijkaard'a gkını çıkarmıyor.

    bu adamı savunanlara tek bir soru sormak istiyorum; ne ışık gördünüzde kör kütük bir şekilde savunuyorsunuz bu adamı? oynattığı sistem çok mu iyi? genç bir yetenek mi kazandırdı? galatasaray ile bir başarı mı elde etti? geleceğe dair bir atılım mı yaptı?

    ne yaptı bu adam ne? nedir bu kör kütük rijkaard aşkı. siz fatih terim'i, bülent korkmaz'ı tefe koydunuz. onların suçu neydi? onların istediği transferler yapıldı mı diye hiç sorguladınız mı?

    son olarak sadece şunu söylüyorum, halen bu adamı savunan herkese yazıklar olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın