resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2590
    bugüne kadar galatasaray teknik direktörleri arasında en çok savunduğum adamlardandır belki. hala da savunurum kovulmasının istifa etmesinin bir işe yaramayacağını iddaa ediyorum kendisinden daha başarılı olabilecek bir teknik direktör hele ki sezon başladıktan sonra gelebilecek düşünemiyorum. ama bu maçtaki* rezil futbolda payı olmadığını savunmak da rijkaard fanatizminden başka bir şey değildir.

    tamam elindeki malzeme yetersiz olabilir ama 2 aydır bu kadroyla antreman kamp dönemi yapıyorsun kaldı ki elindeki malzeme geçen senekilerle aynı yani 1 yıldan uzun süredir aynı futbolcularla yatıp kalkıyorsun. meşhur felsefeni yalatıp yutturman gerekmez mi hadi o ortadaki üçlü*** yeryüzünün en embesil en yeteneksiz topçuları olsunlar* sen onlara yerden 3 top yapmayı öğretemiyorsan hatanın birazı da sende değilmidir. sonuçta profesyonel futbolcular orası özürlü rehabilitasyon merkezi değil öğrenme yetileri vardır.

    şu anki durumumuza sebep olabilecek aklıma iki şey geliyor ki ikisi de birbirinden kötü. birincisi takım gerçekten antreman yapmıyor bu adamlar 1 sene boyunca bir arpa boyu yol alamadılar kendi etraflarında dönmek için 5 metre boş alana ihtiyaçları var 3 pas yapamıyorlar maç içinde 20 korner frikik vs. duran top kullanıp hala ne yapacaklarını bilmiyorlar.

    ikincisi daha da kötü. antremanlar tamam ama hasan şaşın da söylediği gibi futbolcular gönderilsin diye bilerek oynamıyor.

    bu iki seçenek de çok kötü sevgili sözlük ve benim aklıma malesef başka birşey gelmiyor bu akşamki tablonun ardından...

    rijkaardımızın bir büyük suçu daha var ki bu maçla beraber gözümü açmamı sağlamıştır. kendisi sorumluluk almaktan korkuyor ve her fırsatta topu yönetim kadro vs. yerlere atıyor. ya transfer yapamayan yönetime çatıyor ya da yetersiz kadrosuna... ama hesap etmesi gereken bir şey var ki yönetim transfer yapsa da elindeki futbolculardan hala faydalanmak zorunda ve şu konuşmaları onların özgüvenini ve hocalarına olan sevgisini çok gerilere çekiyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın