resim
Nile Ranger
Takım:-
Mevki:Santrfor
Yaş:33
Boy:1.88
Uyruk:İngiltere
  • 2
    25 ağustos 2010 accrington stanley newcastle united maçında dikkatimi çekti. 1991 doğumlu olduğunu öğrenince şok oldum. hem güçlü fiziği hem de yüksek top tekniği olan ender oyunculardan. mevkisi forvet olmasına rağmen bu maçta sağ kanatta görev yaptı. zaman zaman abdul kader keita'yı da hatırlatmadı değil.

    ilginç de bir futbola başlama hikayesi varmış. futbola protec football academy school'da(bir çeşit yetenekli oyuncuları deneme ve geliştirip üst takımlara sunma okulu) başlamış. ancak burada eğitim aşaması devam ederken -henüz 15 yaşındayken- londra'da bir çete ile silahlı soygun işine karışmış. bunun 11 hafta kadar cezasını çektikten sonra southampton kulübü yetenekli olduğunu düşünüp, ona bir şans vermiş. ancak burada da disiplinsiz hareketleri bitmek bilmemiş. iki kere yazılı uyarı almasına rağmen davranışlarını değiştirmeyen ranger, son olarak çalmakta olduğu futbol takımı formalarıyla yakalanınca takımdan kovulmuş. ranger bunun üzerine "sadece arkadaşlarıma götürüyordum." demekle yetinmiş. kısa bir süre sonra da newcastle united onu kadrosuna katmış. burada reserve takımla çıkardığı başarılı maçlar, ona 3.5 yıllık yeni bir kontrat olarak geri dönmüş. ayrıca newcastle united'da yılın en başarılı genç oyuncusuna verilen jackie milburn ödülü'nün de 2009'daki sahibi olmuş.*

    ranger hapis yaşamının ona çok şey öğrettiğinden bahsediyor. en önemlisinin de asla geriye dönmemek olduğunu belirtiyor.

    takım arkadaşları ona, 20 maç boyunca gol atamaması üzerine ingilizce'de "sıfır" anlamına gelen "nil" lakabını takmış ve nil ranger diye anılıyormuş kulüpte. yine bazı kesimler tarafından da "ingiliz adebayor" olarak anılıyormuş zaman zaman.

    2010 yazında blackpool, qpr, crystal palace, leeds united gibi takımların kiralamak için girişimlerde bulunduğu oyuncu, bu sezon da takımda kalacak gibi.

    son olarak, protec football academy school demişken, nile ranger futbola sundukları nadir yeteneklerden biri olsa gerek ki; internet sitelerinin ana sayfasında nile ranger'ı görmek mümkün.

    http://www.soccertrials.com/
App Store'dan indirin Google Play'den alın