resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:62
Uyruk:Hollanda
  • 2512
    --- alıntı ---

    teknik direktörümüz frank rijkaard, uefa avrupa ligi play-off turu rövanş karşılaşmasının oynanacağı ukrayna stadı'nda son antrenman öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

    frank rijkaard, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken şunları söyledi: "son maçımız iyi bir skorla sonuçlanmadı ama yarın burada kazanıp, avrupa ligi'ne ilk adımı atmak istiyoruz. bizim için önemli olan bu maçı kazanmak. sezona iyi başlamadık ancak son karşılaşmada kaybetmemize rağmen daha iyi bir oyun sergiledik. bu oyunun devamını getirip, hem iyi oynayıp, hem de iyi sonuçlar almak istiyoruz. bunun için de her gün çalışıyoruz. transferde birkaç iyi oyuncunun da gelmesiyle, futbol olarak daha kuvvetli olacağız''

    frank rijkaard, bir basın mensubunun sorusunu yanıtlarken "bursaspor maçında çok gol pozisyonu kaçırdık. ama benim için önemli olan o pozisyona girmek, bunu yaratmaktır'. ilerde daha çok pozisyona girip daha çok gol atacağız. bir futbolcu pozisyonu gole de çevirebilir, kaçırabilir de. takım olarak bu pozisyonları yakalamamız iyi yolda olduğumuzun işaretidir. eninde sonunda bunlar düzelecektir. ne kadar gol pozisyonuna girersen, o kadar iyi oynadığının göstergesidir'' dedi.

    frank rijkaard, basın mensuplarının ''transferde geç kalındığını düşünüyor musunuz?'' sorusu üzerine, ''transferde geç kalınma nedir ki? alacağımız futbolcular takıma uyum sağlayacak, bu önemli. transfer yapmış olmak için transfer yapmak istemiyoruz. bu sırada maddi açıdan bakarsak da uygun olması lazım''

    futbolcuların morallerinin bozuk olma şansının olmadığını söyleyen frank rijkaard, ''profesyonellikte yenmek ve yenilmek de var. berabere kalıp mağlup olunca buna dayanamıyorsan, profesyonel olamıyorsun. bizim şu anda hiçbir şeyi sorun yapmamız lazım, yarın 90 dakika iyi oynayıp türkiye'ye dönmemiz lazım'' diye konuştu.

    rijkaard, 6 eksik futbolcuya ilişkin olarak ''her futbolcunun burada olmasını isterdim. bir hoca, daha çok alternatiften seçim yapmak ister. şu anda o futbolcularımız yok ama burada olmalarını çok isterdim. biz seçim hakkımız aza düştüğü için sonuçta belirli futbolcular yarınki maçta oynayacak'' dedi.

    basın toplantısında tercüman mustafa yücedağ da bir açıklama yaparak bursaspor maçı sonrasında düzenlenen basın toplantısında "son 10 dakika sahada lider vasıflı oyuncum yoktu'' şeklinde yaptığı tercümede hata yaptığını vurguladı. rijkaard'ın böyle demek istemediğini ve arda'yı kastetmediğini anlatan yücedağ, ''benim kelime hatam var, kendisi 'o yükü taşımak, kaldırmak' anlamında bir ifade kullandı. ben de bu iki kelimenin benzer olması nedeniyle 'lider vasıflı' şeklinde tercüme ettim. orada bir yanlış tercümem var. bununla ilgili de kendisinden özür diledim'' dedi.

    --- alıntı ---

    *
App Store'dan indirin Google Play'den alın