UEFA Avrupa Ligi Play-Off Rövanş Maçı
1 - 1
  • 46
    --- alıntı ---

    maça doğru: karpaty lviv – galatasaray

    galatasaray, uefa avrupa ligi play-off turu rövanş maçında ukrayna temsilcisi karpaty lviv ile karşılaşacak. geçtiğimiz hafta ali sami yen stadı’nda oynanan ilk karşılaşma 2-2 sona ermişti. 26 ağustos perşembe günü saat 21.45’te başlayacak karşılaşma öncesi iki takım hakkındaki bilgiler şu şekilde:

    stadyum: ukraina
    tarih / saat: 26.08.2010 / 21.45
    hakem: thorsten kinhöfer
    hava durumu: lviv’de maç günü hava az bulutlu olacak. hava sıcaklığı maç günü en düşük 15, en yüksek ise 22 derece olacak.
    yayın: d smart
    internet: www.galatasaray.org

    galatasaray'ın, karpaty lviv ile oynayacağı bu karşılaşmanın heyecanına gsbilyoner'den ortak olabilirsiniz. gsbilyoner maç kodu: 632

    galatasaray
    galatasaray, sezonun ilk resmi karşılaşmasında uefa avrupa ligi 3. ön eleme turu ilk maçında ofk belgrad takımı ile karşılaştı. kaptan arda turan'ın golleriyle iki farklı üstünlüğü yakalayan takımımız, maçın son bölümünde duran toplardan yediği iki golle galibiyeti koruyamayarak 2-2 berabere kalmıştı. galatasaray, belgrad'daki rövanşta ise rakibini 5-1 mağlup ederek, play-off turuna yükseldi. galatasaray’ın bu maçta golleri mustafa sarp, harry kewell (2), arda turan ve mehmet batdal’dan geldi.

    karparty lviv ile ali sami yen stadı’nda oynanan ilk karşılaşma ise 2-2 sona ermişti. galatasaray’ın bu maçtaki golleri milan baros’tan geldi.

    galatasaray lige de istediği gibi başlayamadı. spor toto süper lig’in ilk haftasında sivasspor ile deplasmanda karşılaşan takımımız, 1-0 öne geçtiği karşılaşmadan 2-1 mağlup ayrıldı. ikinci hafta ise takımımız bursaspor’a ali sami yen stadı’nda 1-0 mağlup oldu.

    galatasaray’ın 2010-2011 sezonunda oynadığı beş resmi karşılaşmada teknik direktör frank rijkaard, 20 farklı oyuncuya şans verdi. lucas neill, servet çetin, mustafa sarp ve ayhan akman beş karşılaşmanın tamamında da sahada kalan isimler oldular.

    oynanan beş resmi karşılaşmada 10 gol atan galatasaray’da, kaptan arda turan attığı 3 golle en skorer oyuncu oldu. milan baros, harry kewell ve mustafa sarp ise 2’şer golle arda turan’ı takip etti.

    karpaty lviv
    galatasaray’ın uefa avrupa ligi playoff turundaki rakibi fc karpaty lviv, ukrayna’nın batı bölgesindeki lviv kentinde 1963 yılında kuruldu.

    karpaty, 1991 yılında ukrayna premier ligi’ne geçti. söz konusu süre içerisindeki en iyi derecesi üçüncülük olan yeşil – beyazlı ekip, iki defa ukrayna kupası finali oynadı. her iki finali de dinamo kiev’e kaybeden karpaty, 2003-04 sezonunda bir alt lige düşerek burada iki sene yitirmek durumunda kaldı. karpaty lviv, son beş sezondur ukrayna premier ligi’ndeki mücadelesine devam ediyor.

    teknik direktörlüğünü beyaz rusya’dan oleg kononov’un yaptığı karpaty lviv, 2009-10 sezonunu ise beşinci sırada tamamladı. elde ettiği bu dereceyle uefa avrupa ligi 2. ön eleme turu’ndan avrupa serüvenine başlayan ukrayna temsilcisi, ilk aşamada izlanda’dan kr rejkjavik takımı ile eşleşti. ve deplasmandaki ilk maçı 3-0’lık skorla kazandıktan sonra iç sahada da 3-2 galip gelerek bir üst tura çıkmayı başardı.

    karpaty lviv, 3. ön eleme turu’nda ise gürcistan’dan zestaponi ile karşılaştı. her iki maçı da 1-0’lık skorlarla kazanan yeşil – beyazlı takım, playoff aşamasına kadar gelmeyi bildi. kadrosunda brezilya’dan üç, sırbistan’dan iki, nijerya, gürcistan ve estonya’dan ise birer oyuncu bulunduran karpaty, yedi haftası geride kalan ukrayna premier ligi’nde üç galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. fakat karpaty’nin, ukrayna futbol federasyonu tarafından 2008 yılında ukrayna ligi’nde oynadığı bir maçta şike yapıldığı gerekçesiyle 9 puanı silindi. ceza öncesinde metalist kharkhiv’in ardından ligde 6. sırada yer alan karpaty lviv, bu ceza sonrasında 16 takımlı ukrayna ligi’nde 14. sırada yer alıyor.

    rakibimiz, iç saha maçlarını ise 28 bin kişi kapasiteli ukraina stadyumu'nda oynuyor.

    --- alıntı ---

    http://www.galatasaray.org/...aligi/haber/7702.php
App Store'dan indirin Google Play'den alın