resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2453
    22 agustos 2010 galatasaray bursaspor maci ile ne oynandığı belli olmayan futbol anlayışımızı devam ettirmiştir. oturmakta olan meçhul sistemin, yine herhangi bir emaresi görülmedi. pasla savunmadan çıkar gibiydik bir ara, lakin servet'in 50 metrelik diagonal paslarıyla o da yersiz çıktı.

    oyuncularımızın kalibresi baş bahane olarak sürülmekte. barış-sarp-ayhan üçlüsünden dolayı takımın bu halde olduğunu düşünmek geçici bir rahatlamadan ibaret. takımın genel olarak ileriye dönük sunduğu hiçbir pırıltı yok. en ideal adamlar transfer edilmedikçe; ki o kalibrede adamları şu zamanda alıp takıma getirmek de hayli zor, o zaman insan direksiyondaki kişiden "hamle" yapmasını bekliyor. hoş, barış-sarp-ayhan üçlüsüne mahkum olduğu için böyle denen hocamızın geçen sene elinde topal-elano-keita-dos santos gibi adamlar varkenki halini görmemiş olsak belki geçiştirirdik biz de.

    yönetimin hatalı olduğu doğrudur, ki yönetimi kutsayan herhangi bir yorumumu hatırlamıyorum. ama yönetim yanlış yaptı diye, alttaki herkesin "bırakıvermesini" beklemek neden? yönetimin hocasına yardımcı olması şart ama, olmuyorsa ya da olamıyorsa hoca herşeyi bırakmalı mı?

    rijkaard'ın oyuncularla iletişimsizliği, neeskens ile karmaşık şekilde lanse ettiği otorite, maç gidişatlarında pek fazla hamlelerde bulunmuyor olması, duran toplardan sürekli gol yemek ve buna karşılık çok az sayıda duran top golü bulmak gibi artık kemikleşen sorunlara takımın ruhsuzluğu da artık iyice yerleşerek eklenmiş durumda.

    tamam cemiyetin sandığı gibi sırf gaz ile bu işler yürür demiyoruz ama, en azından takımı motive tutmak da teknik direktörün görevleri arasındadır. 18-19 yıl aradan sonra bursaspor'a ali sami yen galibiyeti sunmak, 2 maçta sıfır çekmek gibi olaylar dikkat çekici ama çok büyültülebilecek türden değil. ama takımda herhangi bir futbol anlayışının olmaması ve herhangi bir umut sergilememesi de, sadece 2 transferle sünger çekilebilecek gibi değil.

    bir takım 1,5 senede bu kadar kötü bir hale düştüyse, buradan çıkışın sadece 2-3 oyuncu ile olacağını sanmak çok büyük iyimserlik, hem de çok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın