• 1
    japonların bir diğer teknoloji harikasıdır. önemli bir pist omasına binayen detay vermek lazım :
    yıllardır formula 1 takviminin "en son" yarışı olma özelliğini koruyan (1999 yılı dışında) japonya grand prix'si, çoğunlukla şampiyonlukları belirleyici de olmuştur. modern ve yüksek teknolojiye sahip olan suzuka pisti'ni, hollanda'nın zandvoort pisti'ninin dizaynırı tasarlamıştır. en büyük özelliği ise, pist bir noktada kendini kesmekte ve bir 8 şeklini almaktadır.

    yaklaşık 5.9 kilometre uzunluğundaki suzuka pisti son derece virajlı olduğu kadar otomobillerin yüksek hızlara çıktığı düzlüklere de sahiptir. pistin önemli noktaları arasında start/finiş düzlüğü sonundaki ilk viraj olan "first corner", degner ve spoon virajlarıdır. doğru yarış çizgisinin kontrolü ve izlenmesi özellikle bu virajlarda çok kritiktir. suzuka'nın en zor bölümü ise start/finiş düzlüğü ve pit alanı girişi öncesindeki son viraj olan casio virajıdır.

    japonya gp'isini önemli kılan bir başka özelliği ise çoğunlukla sezonun en son yarışı olması ve bu nedenle genellikle tayin edici olmasıdır. suzuka bugüne kadar toplam 8 kez şampiyonanın belirlendiği yarışlara ev sahipliği yaptı. japonya gp'sinin bir başka özelliği ise ayrton senna - alain prost çekişmelerinin en yoğun yaşandığı mekan olmasıdır.
    formula 1 yarışlarına katılan ilk japon pilot ünvanına masahiro hasemi sahiptir. daha sonra birçok japon pilot formula 1'de yarışmıştır. kazuyoshi hoshino, noritake takahara ve hirsohi fusida, '70'li yıllarda yarışan japon pilotlardı. masami kuwashima ve naoki hattori de diğer isimlerdi. ancak formula 1'de en başarılı olan japon ise aguri suzuki oldu. 1990 japonya gp'sinde suzuki 3'üncü (lola/lamborghini) olarak podyuma çıkmayı başardı. buna rağmen japonların formula 1'deki efsane ismi satoru nakajima idi. nakajima toplam 74 gp'ye katıldı ve her yıl puan almayı başardı.

    son şampiyon : fernando alonso.
App Store'dan indirin Google Play'den alın