resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2397
    hala bir sürü insan ve dahi bülent timurlenk tarafindan 4-3-3'ten vazgecemedigi iddia edilen teknik direktör. arkadasim bu takima gecen sezonun neredeyse tüm 2. yarisi boyunca 4-2-4 sistemini babam mi oynatti? hic unutmuyorum, atletico madrid macini uefa'nin kendi yayinindan izlerken ingiliz spikerin mac baslarken heyecanli bir tonla "and frank rijkaard fields his team in a 4-2-4 formation, a very interesting attack-minded formation indeed" (ve frank rijkaard takimini bir 4-2-4 nizamiyla sahaya sürüyor, kesinlikle cok ilginc bir saldirgan mantaliteli dizilim) degisini. bu takim 2. yaridaki trabzonspor deplasmanini da böyle oynadi. gio sag kanatta yardirirken keita ayni sahada ne yapiyordu saniyorsunuz? adam neredeyse 5 ay 2 orta saha, 2 kanat + 2 merkez forvet oynatti bu takimi. tek ki elinde oyun kurabilen orta saha olmadigi icin, elano ön liberosuzluktan ötürü geri cekilmis, asil görevini yapamiyordu. ta defanstan top almaya geliyordu adam. asil isi olan orta sahanin ilerisinde oyun kuruculuk yapmasi lükstü o kadroda. sirf o yüzden elano uzun topla ileri dörtlüye top tasiyabilsin veya kanatlardan merkez forvet ikilisine servis yapilabilsin diye 2 orta sahaya talim etti bu takim. eskisehirspor deplasmaninda da böyleydi, hatta ikinci yarida defansi ücledi rijkaard, emre güngör bir süre liberoya indi, neill daha ön liberoya yakin oynadi orta sahayi ücleyebilmek icin. ligin ikinci yarisinda belki benim kacirdigim birkac mac disinda tamami böyle oynandi maclarin.

    yahu bu iddialarda bulunan insanlardan bazilari spor yazari bu ülkede. nerenizle mac izliyorsunuz siz kardesim? bana kafayi yedirmek icin mi varsiniz anlamadim ki sizi? bu misyonla mi can verdi size bu yumurtaya can veren allah? delirecegim ya. hala 4-3-3'ten vazgecemiyor geyigi yapiyorsunuz. gözünüzle mac izleyip beyninizle yorumlamayi ögrenin önce.

    edit: 4-2-4 oynattigi ve yabanci yorumcularin "vay anam vay adam yeniceri gibi cikiyor sahaya" tadinda yorumlar yaptiklari dönemde hincal uluc gibi beyninin 3/4'ünü aldirmis olduguna kani oldugum tipler "korkak rijkaard defansif futbol oynatiyor" diyorlardi. bu da bir quality turkish media notu olarak burada dursun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın