resim
Mesut Özil
Takım:Kariyer Sonu
Mevki:On Numara
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:Almanya
  • 195
    bazı kafalardaki örümceklenmiş düşüncelerin pert edilmesinin son halkasıdır mesut.

    bundan 30-35 yıl evvel bazıları "türklerin genetiği ve fiziği futbola uygun değil" diye bir fikir atmış ve geniş oranda kabul görmüştü türkiyede. bundan 20 yıl öncesine kadar haklılar gibi de gözüküyordu. öyle ya, ne milli takım ne de kulüp takımları başarılı olamıyordu.
    milli takım hiç bir turnuvaya katılamıyor, kulüp takımları arnavutluk takımını elediğinde yer gök inliyordu. ta ki, galatasaray şampiyon kulüpler kupasında yarı final oynayana kadar. sonrasında da galatasaray her sezon en azından tur geçmeye devam etti.
    artık "türklerin yapısı futbola uygun değil" sözleri duyulmaz oldu.

    bu abuk sabuk fikri öne sürenler kolaya kaçmışlardı elbette. ulan acaba sahalarımız uygun mu, alt yapılarımız da futbolcu eğitimleri nasıl, takımların idman programları çağdaş düzeyde mi, basın* yeteri kadar bilgili mi diye sormamış, işkembeden atmışlardı.
    genel itibariyle bulunan aşağılık kompleksimiz ya da değerimizin bilinmediğini düşünmemiz bu adamlara bu sözü söyletmiş ve inanılmasını sağlamıştı.
    bir de önerileri vardı bu örümcek ağlı beyinlerin, türkler güreş yapmalılar.

    çok şükür ki, artık bu saçmalıklar kalmadı. biz yetiştirmesek de, mesut bir türk çocuğu.
    yok türk değil diyenlerin durumu biraz da meşhur fıkraya benziyor.
    kadın hamileymiş, doktora gittiklerinde sormuş baba adayına doktor: akrabalık var mı? çocuk özürlü olmasın evladım diye. baba adayı: bir şey olmaz doktor bey, amcamın kızıdır ama biz görüşmüyoruz amcamlarla, sildik onları demiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın