• 60
    olmaması gerekendir. istenen transferler gerçekleşmediğinden mütevellit bir transfer sezonunda daha takımın iskeleti aynı kalmıştır, hakan ve servet hala daha büyük ölçüde savunmanın iskeletindeki çatlaklardır. hakan'ın neill'ın yanında oynaması durumunda performansının daha düzgün olacağını düşünüyorum.

    ortasahaya zaten değinmiyorum bile; ayhan'ın fiziği sivas maçında her ne kadar bizleri şaşırtmış olsa da performansı hiç iç açıcı değildi. fizik olarak kendini iyi hissediyor olabilir ama maç boyunca kendini çuval gibi yere atmaktan başka bir şey yapmadı. yandan zaten cana geliyor, ceyhun'un ayağına niye kayarsın? ya pas atacağı yere koşacaksın yada cana'yla beraber ayağa kaymadan, zamanlama hatası ihtimalini en aza indirirerek adamın pozisyonunu bozacaksın.

    sadece ceyhun'un pozisyonunda da değil, maçın genelinde ortaalanda çok anlamsız ve zamanlamanın sıfır olduğu yerden müdahaleler denedi. cana'nın performansı toparlanacaktır, bu hazır olmayan haliyle bile canla başla çalıştı demek abartı olmaz. mustafa sarp, iyi bir cana'yla beraber elano'nun yanında iş yapar; ama sadece deplasmanda.

    elano'nun yanına transfer şart ve o transfer nokta atışı tadında olmazsa iskeleti değiştirmeye yine de yetmeyecektir. ama şöyle bir ihtiml de var ki neden denenmediğini hala merak ediyorum;

    kewell'ın ortada, arda'yla kanat değişimi yaparak oynatılması. böylece hem kewell'ın maçtaki kondisyonu bir nebze daha korunmuş olur hem de arda'nın çevikliğinden, yaratıcılığından hem orta alanda hem de kanatta faydalanmış oluruz. ayrıca da sahaiçine daha fazla rotasyon katılmış olur.

    hücum bölgemiz yine kağıt üzerinde en güçlü gözüken bölge. pino'nun ben iyi işler yapacağına inanıyorum. baros da tam performansına çıktığı anda hücum bölgesinde sıkıntı yaşamayacağız; orta alandan top alabildiğimiz sürece.

    rijkaard'ı gördük ki onun da sinirleri gevşemiş artık. her ne kadar yönetim cephesinden eleştiri olmasa da medyadan ve taraftardan gelen tepkiler ciddi şekilde yıpratmış gözüküyor rijkaard'ı. biraz sabır ya.

    evert jan derks geldi, tugay yanına geldi, prekazi takıma oyuncu önermeye başladı, rijkaard türkiye'de bir senesini devirdi. derwall döneminde n'oldu?? en kötü lig derecelerimizden birini aldık ilk senesinde. ama hayır dendi, bu adama güvenilecek ve bu adam bu takımı yukarılara taşıyacak dendi. ve taşıdı.

    derwall'le başladı demez miyiz bizim devrimimiz? mayıslar derwall'le beraber bizim olmadı mı?

    o zaman aynı güveni rijkaard'a da vermeliyiz. yahu adama oyuna müdahale etmedi diyorlar da kimle müdahale edecek? gökhan zan'ı mı alacak oyuna? yapmayın etmeyin gözünüzü sevim.

    izin verin de adam bişeyleri oturtsun rayına. bişeyleri toparlasın. ondan sonra yerine gelen de rijkaard'ın adımlarından yürüsün. barcelona çok mu başka yaptı? bu kadar barcelona'ya benzemeye çalışıyoruz, formamız, teknik direktörümüz, altyapı anlayışımız bu yönde değiştirilmeye çalışılıyor da neden sabır göstermiyoruz?

    tamamlayacak. ve umuyorum ki güzel tamamlayacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın