resim
Franklin Edmundo Rijkaard
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kariyer Sonu
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2296
    işi gittikçe zorlaşan adamdır. rijkaard'ın elinde hak ettiği* bir kadro yok, kabul. ömründe hücuma çıkmamış ali turan'dan bindirme yapmasını, mustafa sarp'tan orta sahanın ofansif yönüne katkı yapmasını, ayhan'dan topu önündeki adama verebilmesini istemek durumunda bırakılıyor, kabul. takıma gelen 3 adından etkilendiğim adamdan biri 1,5 ay yok, biri maç öncesi sakatlandı ve biri bilmem kaç yaşındaki ceyhun eriş'ten topu alamayacak kadar fizik olarak yetersiz, buna da kabul.

    ama rijkaard sanki bunlara rağmen kumar oynamak istiyor. maçlardan sonra dediği gibi daha çok çalışacağım, daha çok çalışacağız. sanki kendini bir kez daha ispat etme çabası, sanki ben barcelona sayesinde var olmadım deme çabası...

    ama olmaz surinamlım, dostum olmaz... ilk yarı 1-0 oynarken hatırlarsınız takıma yerden top yapmasını tercüman mert aracılığıyla ve kendisi el işaretleriyle söyledi. peki dikkat ettiniz mi bu emirden sonra galatasaray futbol takımı kaç pas yaptı. ya da kaç dakika topu tuttu. ben söyleyeyim rakibin olduğu noktalarda iki pas üst üste yapamadı.

    ne bunun sebebi rijkaard yerleştirmeye çalıştığı şeyi hiç çalıştırmadı mı, hiç birbirinizle yardımlaşmaları için idmanlar yaptırmadı mı? mümkün mü bu? ama mustafa sarp, ayhan akman, fiziği yetersiz emre çolak, fiziği yetersiz lorik cana, takımın her yerine yetişmesi mümkün olmayan arda turan, forvetteki harry kewell ile bu mümkün değil.

    frank rijkaard sinirleniyor. sakatlıklar, olduğunu düşündüğüm yönetim baskısı, takımın bir türlü izlemeye ve oynamaya alıştığı futbolu oynayamaması, yenilgiler... beynini çürütüyor, çıldırıyor. uyduruk bir pozisyon için yardımcı hakeme kadar gidiyor, sivasspor'un yardımcı antrenörüne bile gidiyor.

    eğer rijkaard kalan iki haftada istediği transferleri almazsa bu işin sonu ne galatasaray için ne de kendi teknik direktörlük kariyeri için hiç iyi olmayacak. hiç...
App Store'dan indirin Google Play'den alın