• 561
    --- alıntı ---

    sadece sportif a.ş’yi denetledik

    ünlü denetleme firması fenerbahçe ile yollarını kendilerinin ayırdığını açıkladı. isimlerinin tartışmalar içinde anılmaya devam edilmesi halinde hukuki yollara başvuracaklarını duyurdu.

    fenerbahçe spor kulübü’nün mali tablolarını denetleyen deloitte firması, sarı lacivertlilerle yolların ayrılmasının ardından çıkan haberler üzerine dün bir basın açıklaması yaptı. medyada yer alan “f.bahçe deloitte’u gönderdi” haberlerinin yeterli araştırma yapılmadan hazırlandığı belirtilirken, “fenerbahçe 1 şubat 2010’da bağımsız dış denetim işlemleri için başka bir şirket ile sözleşme imzalamıştı. fenerbahçe sportif a.ş.’nin hesapları deloitte tarafından denetlenmiştir. deloitte’un isminin tartışmalar içinde anılmaya devam etmesi halinde hukuki yollara başvurmak zorunda kalacağımızı kamuoyuna duyururuz” denildi.
    iddiaları doğruladılar

    açıklamada, ayrıca eski yöneticilerden hakan bilal kutlualp’in, “kulübün 2009 yılı faaliyet raporunda bulunan mali tabloların, raporlarda yer aldığı gibi denetleme firması deloitte’in onayından geçmediği ve onay imzalarının da sahte olduğu” iddialarına karşılık “faaliyet raporunda yer alan mali tablolara deloitte denetçi görüşü vermemiştir” açıklaması yapıldı. böylece deloitte, kutlualp’in iddialarını da doğrulamış oldu. fenerbahçe kulübü, bu iddialara asbaşkanı murat özaydınlı, mali işler koordinatörü abdülkadir kuşin, denetleme kurulu üyesi doğan yeşin ile deloitte türkiye denetim sorumlusu ömer tanrıöver’le birlikte düzenlediği basın toplantısında sert tepki göstermişti.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın