• 1
    fenerbahçe'nin yediği en büyük kazıklardan birisidir. 1986 yılında izlanda milli takımı veya yeni zellanda milli takımı (hangisi olduğunu hatırlayamadım şimdi) futbolcusu diye fenerbahçe'ye büyük tantana ile transfer etmişlerdi bu rum çocuğunu. bu çocuk transfer parasının büyük bölümünü peşin olarak alıp hazırlık kampına katıldı. inanılmaz bir top cambazı idi. arkadaşlarımın uyarısı üzerine özel olarak dereağzı'ndaki bir antremana sırf bu elemanı seyretmek için gittik.

    muhteşemdi hakikaten. bu çocuğu maçta seyretmek için heyecanla ligin başlamasını beklerken birden bire ortadan kayboldu. kaybolduktan sonra farkedildi ki, aslında sirklerde gösteri yapan bir top cambazı imiş ve ali dia olayındaki gibi organize bir biçimde fenerbahçe'yi keklemişler.

    edit: ismi de şimdi tam çıkaramadım. malum rum çocuklarını isimleri netameli oluyor. onun için bu ismin çeşitli kullanımı mevcut. bunlar için;

    (bkz: todori panayot)
    (bkz: todorya panayot)

    -soyadı kesin olarak panayot'tu. onu hafızaya yazmışım. çocukluğumda bi yoğurtçu abimiz vardı panayot diye. ondan eminim ama ismi konusunda tam emin olamadım. büyük ihtimal ile ya todori ya da todoryan idi.

    edit 2: ya o zaman bile "panayot" soyadlı izlanda veya yeni zelanda milli takımı futbolcusu nasıl oluyor lan diye sorgulamış ve göçmen filandır herhalde diye geçiştirmiştik. ulan koskoca fenerbahçe nasıl sorgulamadan etmeden yedi bu kazığı hala anlamam. her zaman söylerim; malsınız olm mal.
App Store'dan indirin Google Play'den alın