• 66
    1) moderasyona saçma sapan gerekçelerle sallamayın. her şey için onlarla diyalog kurabilirsiniz.

    diyelim ki bir başlıkta bir hata gördünüz, hemen tıklayın ''kim var'' butonuna, hangi moderatör onlinemış öğrenin, bir mesaj atın böyle böyle diye. anlayış gösterip hatayı düzeltirler veya hata yoksa size bildirirler. hatta hata görmeniz bile gerekmez, ''şöyle olursa daha iyi olur.'' tarzında şeyler de söyleyebilirsiniz.

    entryleriniz silinebilir. ''yaauuvvv nasıl ilgi alanımızın dışında bu?!'', ''faşist moderasyon!!!'' tarzında tepkiler vermeyin. nedenini sorun, onlar size bildirirler ve düzeltirsiniz.

    2) sadece moderasyona değil tüm yazarlara varsa hatalarını, beğendiğiniz yönlerini ya da sadece beğendiğiniz bir entrysini bildirebilirsiniz. kimse ''sana ne oluyor?'' tarzı şeyler söylemez.

    3) ''galatasaray sözlük yazım denetim timi'' diye bir şey var. entrylerinizdeki yazım hatalarını size bildireceklerdir. amaçları galatasaray sözlük'te türkçe'nin daha düzgün kullanılmasını sağlamak. aşırıya kaçan, saçma sapan tepkiler vermeyin. hatta bu time üye olmasanız bile gördüğünüz yazım hatalarını hatayı yapan yazara mesaj atarak bildirin, düzeltilir.

    diğer yazarların entrylerinde gördüğünüz yanlış bilgileri de mesaj atarak bildirin ve düzeltmeye çalışın ki herkes doğrusunu görmüş olsun.

    4) bir yazar bir entrysinde herhangi bir şey soruyor veya bir istekte bulunuyorsa aynı başlığa entry yazmak yerine kendisine mesaj atın.

    5) galatasaray'da oynayıp oynamaması fark etmez, herhangi bir oyuncu hakkında iyi veya kötü şeyler yazarken gerekçeleriyle birlikte yazın. sadece ''süper la bu, müthiş!'' veya ''eeeamuğaağoyimm, gerzek bu!'' tarzı şeyler yazmayın.

    6) özellikle transferler hakkında olmak üzere haber niteliği taşıyan yazı, resim vb. şeyleri sözlüğe taşırken kaynak belirtin.

    7) tanım yapmak adına kendinizi zorlamayın. özellikle uzun yazılarınızda araya bir yerlere ''bu da tanım.'' yazıp veya entrynin sonunda ''tanım:'' ibaresini kullanıp sırf formata uydurmak adına entrynizin içine etmeyin.

    (bkz: #3104)

    8) ''yeni başlayanlar için galatasaray sözlük'' başlığını okuyun.

    özellikle (bkz: #22377)
App Store'dan indirin Google Play'den alın