resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 2658
    özünde bel ki 25-30 milyon eden mesut özil'den iyi oyuncudur ama mesut kadar güçlü, kuvvetli değildir.. mesut 90 dakika aynı tempoda oynar, milli takımı dunya üçüncüsü yapar, arda ise 35. dakikada eli belinde sol çaprazda ofsaytta kalır, milli takımı eleme grubunda 3. olur..

    tamam anlıyorum yıldız yaratmak istiyorsunuz, bir kahramana ihtiyacınız var. evet arda da 2006 senesinde bu takıma geldiğinde 19 yasında bu potansiyele sahip bir adamdı. ancak dost acı söyler!! necati'de 10 numara forma giydi ama yıldız değildi.. hatta fenerbahçe'de 10 numara giyip sol kanatta oynayan tuncay bile daha faydalı olmustur zamanında fenerbahçe'ye..

    mesut dneilen adam arda kadar teknik değil.. ancak adam oyunun her noktasında aktif.. butun takım durdugunda bile oyunu baslatan kendisi olur.. ama yok işte arkadaşım arda'da böyle bir özellik.. yandaş basının gazıyla kendi kendine çalım attığı maçlardan sonra sahanın "en iyisi" denilen, nerdeyse 3 yıldır tek basına maç kazandıramamış futbolcudur.. mevcut takımın tek dişe dokunur oyuncusu. tabi baros sakat, kewell yedek, elona yok olunca, keita satılınca, dos santos dışlanınca takımın tek yıldızı arda olur... hasan şaş bile bu takımı 2 kez sampiyon yaptı.. milli takımı dunya 3. sü yaptı.. var mı arda'nın böyle bir basarısı son 3 yılda.. yok!!

    şimdi duran top çalışıyormuş, sut çalışıyormuş arda turan.. gercekten tebrikler.. umarım bir işe yarar.. frikik atmayı, iyi sut cekmeyi ekler özelliklerine.. ama bu haliyle yerinde sayandır.. 35 dakıka sol kanata oynayıp, daha sonra sahadan kaybolmayla olmuyor bu işler... hala 19 yasında oldugunu sananlar var ama yanılıyorlar.. arda 25 yasında.. 5 sene sonra 30.. c. ronaldo denilen adam cılız, yavaş bir kanat oyuncusuyken, dunyanın zirvesine çıktı.. nasıl? çalışarak, özelliklerine özellik katarak... var mı arda'nın kendine kattığı bir şey? diyin ki; arda şunu yapamıyordu, artık bunu yapıyor.. var mı? yok!

    ama pardon bazıları için arda birilerinin kıçınada çarpsa gol atsın, biri gol atmadan önce son kez topa dokunmuş olsun yeterdi di mi? yoksa fener yenmiş, belgrad berabere kalmış ne önemi var!!

    not: 1987 ocak doğumlu bir insan evladının 25 değil, 23 yas 8 aylık oldugunu biliyorum tabi ki.ancak orda belirtilmek istenen 19 yasında olmadığı artık, 20 li yasları yarıladığıdır.. ayrıca bazı kalıplaşmış eleştiriler var arda'da insan falan saygılı olun diye... 1. si ben insanlığına laf etmedim, hele ki özel hayatı ile ilgili bugune kadar yazdığım tek kelime yoktur.. o yuzden kalıplaşmış cumleler kurulmasın.. ayrıca ve son olarak "o da insan" diyebilmek için bir seyler yapması lazım... misal hagi 4 yıl takımı sampıyon yapar, bir sene o performansından uzak kalırsa, kimse bugun arda'ya dediklerini demez.. veya zamanın hasan şaş'ı için, hakan sukur için.. ama arda için bunu söylemek ancak bir seyler basardıktan sonra olur... bu sezon 5. sezon.. alınan 1 lig 1 de süper kupa..
App Store'dan indirin Google Play'den alın